Skocz do zawartości

[kurtka] outhorn vs rogelli renville vs endura pakajak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeździłem w Mimo blunt ze sklepu mikesport.pl ale Pakajak lepiej oddycha. Miałem też gamex z BCM Nowatex ale tu zaważyły aspekty wizualne:) Nie podoba mi się do końca ten błyszczący materiał choć swoje zadanie spełniał.

Napisano

Pakajak czy inna wiatrówka to bardzo uniwersalna kurtka bo istnieje duża możliwość kombinacji z różnymi warstwami w zależności od pogody. Ubierzesz ją przy -1 zimą, jesienią przy 7 st., wiosną przy 10 st. itd.

Napisano

To jak Ci zależy na oodychalności, to o firmie outhorn zapomnij. W ogóle w takim wypadku żadna z tych kurtek nie zda egzaminu. Pakajak to jest kurtka awaryjna, mała , lekka. Ochroni przed wiatrem i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie, ale nie będzie oddych, nie po to jest. To nie jest kurtka do całodziennego jeżdżenia, to taki bezpiecznik.

Napisano
  W dniu 28.01.2015 o 09:23, Poochaty napisał:

Pakajak to jest kurtka awaryjna, mała , lekka. Ochroni przed wiatrem

Zgadza się:)

i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie,

Ochroni ale przed 20 minutową mżawką.

, ale nie będzie oddych, nie po to jest.

Jak dla mnie bardzo dobrze oddycha. Z opisu na stronie producenta: "wysoki poziom oddychalności".

Opinie użytkowników: "dobrze oddycha", "super oddychalność".

Kolego Poochaty skąd takie spostrzeżenia? Może pomyliłeś z inną wiatrówką? :)

To nie jest kurtka do całodziennego jeżdżenia, to taki bezpiecznik.

Moim zdaniem można w niej jeździć i cały dzień byle nie padało:) A bezpieczniki to są w skrzynce elektrycznej:)

Napisano

Ochroni przed wiatrem i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie, ale nie będzie oddych, nie po to jest.

Kurtka taka jak Pakajak, z nią włącznie ma nie chronić przed deszczem (tego również nie pisze producent), za to ma być wiatrochronem i oddychać. Dlatego nie ma membrany.

Kurtka ma słabe wykonanie - przeciera się na stójce, ściągaczach rękawów, patce pod głównym zamkiem; odblaski się odklejają.

Napisano

Tobo po jakim czasie takie wady w Pakajaku? Ja mam ok 1,5 roku i wygląda bardzo dobrze. Oprócz jazdy na rowerze używam jej do biegania.

Napisano
  W dniu 27.01.2015 o 22:25, bartezz napisał:

Pakajak czy inna wiatrówka to bardzo uniwersalna kurtka bo istnieje duża możliwość kombinacji z różnymi warstwami w zależności od pogody. Ubierzesz ją przy -1 zimą, jesienią przy 7 st., wiosną przy 10 st. itd.

Właśnie, zgazdam się, użytkuje pakajaka do codziennych dojazdów do pracy, piorę w pralce i nie mam żadnych negatywnych doświadczeń nic sie nie pruje, odkleja, przeciera itp.

• 2 miesiące temu...
Napisano
  W dniu 26.01.2015 o 22:26, 'bartezz' napisał:

Pakajak lepiej oddycha. Miałem też gamex z BCM Nowatex ale tu zaważyły aspekty wizualne:)

Obecnie posiadam kurtkę Gamex z BCM Novatex, również wizualnie mi się ona nie podoba. Poza tym zastanawiam się nad czymś mniej przewiewnym.

Jak byś ocenił przewiewność i oddychalność w obu tych kurtkach (Pakajak vs. Gamex z BCM)?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam, a jak jest z rozmiarówką tej kurtki (Pakajak)? To kurtka z tych obcisłych czy raczej luźny krój? Otrzymałem informację z firmy na temat rozmiarów i w zasadzie L od XL różni się 1cm długości rękawa i długości kurtki oraz 3cm w obwodzie klatki piersiowej. Znam ymiary i nadal nie wiem jaki rozmiar byłby lepszy, zaklądajac że kurtka musi się zmieścici na koszulkę i na grubszą bluzę polarową np..

Może ktoś kto używa tak około 180-182cm wzrostu i około 105 w klatce i doradzi rozmiar?

pzdr Alkir

Napisano

Można zamówić w sklepie internetowym różne rozmiary np. L i XL, przymierzyć spokojnie w domu i niepasującą odesłać, niestety nie za 99zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.