tomek123456789 Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 witam która z tych kurtek byłaby najlepsza? zależy mi na skutecznej ochronie przeciwwiatrowej oraz dobrej wentylacji http://www.mikesport.pl/rogelli-run-renville-meska-kurtka-wiatrowka-kolor-niebieski.html http://endurastore.pl/kurtka_pakajak,22,99.html czy jescze jakąś inną byście polecili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek123456789 Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 rogelli odpada bo nie posiada panelu wentylacyjnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Pakajaka posiadam i jestem zadowolony. Tym bardziej że kupiłem nową za 120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek123456789 Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 a z jakąś inną miałeś do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jeździłem w Mimo blunt ze sklepu mikesport.pl ale Pakajak lepiej oddycha. Miałem też gamex z BCM Nowatex ale tu zaważyły aspekty wizualne:) Nie podoba mi się do końca ten błyszczący materiał choć swoje zadanie spełniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek123456789 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 właśnie na oddychalności bardzo mi zależy. Wiatrówka firmy Outhorn wykończona jest w technologii DWR ( więcej info http://4f.com.pl/technologie/dwr-finishing/ ) niby wszystko ok, ale jest jeden zasadniczy minus taki iż jej skuteczność maleje wraz z rosnącą liczbą prań. A wiadomo że bez prania się nie obędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Pakajak czy inna wiatrówka to bardzo uniwersalna kurtka bo istnieje duża możliwość kombinacji z różnymi warstwami w zależności od pogody. Ubierzesz ją przy -1 zimą, jesienią przy 7 st., wiosną przy 10 st. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 To jak Ci zależy na oodychalności, to o firmie outhorn zapomnij. W ogóle w takim wypadku żadna z tych kurtek nie zda egzaminu. Pakajak to jest kurtka awaryjna, mała , lekka. Ochroni przed wiatrem i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie, ale nie będzie oddych, nie po to jest. To nie jest kurtka do całodziennego jeżdżenia, to taki bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Pakajak przed deszczem nie ochroni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Pakajak to jest kurtka awaryjna, mała , lekka. Ochroni przed wiatrem Zgadza się i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie, Ochroni ale przed 20 minutową mżawką. , ale nie będzie oddych, nie po to jest. Jak dla mnie bardzo dobrze oddycha. Z opisu na stronie producenta: "wysoki poziom oddychalności". Opinie użytkowników: "dobrze oddycha", "super oddychalność". Kolego Poochaty skąd takie spostrzeżenia? Może pomyliłeś z inną wiatrówką? To nie jest kurtka do całodziennego jeżdżenia, to taki bezpiecznik. Moim zdaniem można w niej jeździć i cały dzień byle nie padało:) A bezpieczniki to są w skrzynce elektrycznej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ochroni przed wiatrem i deszczem, jak Cię gdzieś po drodze złapie, ale nie będzie oddych, nie po to jest. Kurtka taka jak Pakajak, z nią włącznie ma nie chronić przed deszczem (tego również nie pisze producent), za to ma być wiatrochronem i oddychać. Dlatego nie ma membrany. Kurtka ma słabe wykonanie - przeciera się na stójce, ściągaczach rękawów, patce pod głównym zamkiem; odblaski się odklejają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Tobo po jakim czasie takie wady w Pakajaku? Ja mam ok 1,5 roku i wygląda bardzo dobrze. Oprócz jazdy na rowerze używam jej do biegania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Po kilkunastu użyciach, kurtka nie była prana w pralce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Może miałeś wadliwą sztukę U mnie jest ok a używam jej często. Nawet jak wytrzyma 2 lata to kupię nową za 179 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Spora wadliwość, przecieranie się materiału w różnych miejscach i złażenie odblasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek123456789 Napisano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 jeszcze coś takiego znalazłem http://www.mikesport.pl/rogelli-run-magni-meska-wiatrowka-do-biegania-kolor-niebieski.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 To wiatrówka do biegania. Jej rowerowy odpowiednik Rogelli to Arizona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Pakajak czy inna wiatrówka to bardzo uniwersalna kurtka bo istnieje duża możliwość kombinacji z różnymi warstwami w zależności od pogody. Ubierzesz ją przy -1 zimą, jesienią przy 7 st., wiosną przy 10 st. itd. Właśnie, zgazdam się, użytkuje pakajaka do codziennych dojazdów do pracy, piorę w pralce i nie mam żadnych negatywnych doświadczeń nic sie nie pruje, odkleja, przeciera itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BananaMuffin Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Pakajak lepiej oddycha. Miałem też gamex z BCM Nowatex ale tu zaważyły aspekty wizualne:) Obecnie posiadam kurtkę Gamex z BCM Novatex, również wizualnie mi się ona nie podoba. Poza tym zastanawiam się nad czymś mniej przewiewnym. Jak byś ocenił przewiewność i oddychalność w obu tych kurtkach (Pakajak vs. Gamex z BCM)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkir Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam, a jak jest z rozmiarówką tej kurtki (Pakajak)? To kurtka z tych obcisłych czy raczej luźny krój? Otrzymałem informację z firmy na temat rozmiarów i w zasadzie L od XL różni się 1cm długości rękawa i długości kurtki oraz 3cm w obwodzie klatki piersiowej. Znam ymiary i nadal nie wiem jaki rozmiar byłby lepszy, zaklądajac że kurtka musi się zmieścici na koszulkę i na grubszą bluzę polarową np.. Może ktoś kto używa tak około 180-182cm wzrostu i około 105 w klatce i doradzi rozmiar? pzdr Alkir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkir Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Czyli mój pazerny plan kupna z allegro za 99zł upadł. Dziękuję za informację. Alkir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Można zamówić w sklepie internetowym różne rozmiary np. L i XL, przymierzyć spokojnie w domu i niepasującą odesłać, niestety nie za 99zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.