Skocz do zawartości

[dzisiejsza młodzież] jest dobrze czy źle?

orlenplock

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I nie wiem czego sie czepiacie techno , hh i rapu :) Popatrzcie sobie na bande wymalowanych gówniarzy-pseudo szatanow , obieszonych jakimis symbolami ( o wiekszosci nie maja pojecia ) .

Nie przeginaj w drugą stronę.

Przeczytanie wszystkich poprzednich wypowiedzi już trochę mnie zmęczyło :) .

Miło zobaczyć jest, że w temacie o dzisiejszej młodzieży wypowiadają się przede wszystkim młodzi ludzie, co świadczny również o tym, że mamy tu swego rodzaju enklawę normalnych ludzi :)

Wydaje mi się, że największym problem jest brak odpowiednich autorytetów, zainteresowań i swego rodzaju indywidualizmu, potem dopiero są środowisko i rodzice.

Mam swoją teorię, że dobrzy ludzie są użyteczni społecznie, tak więc uczcie się, zdobywajcie wymarzone zawody, w miarę możliwości nie uciekajcie z Polski :D i roprzestrzeniajcie swoje idee ludziom w okół was.

Pozdrawiam.

Napisano

Marcinie to nie jest przegięcie , a jedynie inny punkt widzenia . Nie pamietam o co dokladnie chodziło , bo nie chce mi sie szukac pare stron w tyl ale wydaje mi sie , ze nie negowałem niczyich racji jesli chodzi o zdanie na temat pokolenia teechno . Stwierdzilem , ze nie tylko disco/techno potrafi ludziom "zawrocic" w glowie .

Kazdy slucha tego co lubi a o gustach sie nie dyskutuje . Moim zdaniem muzyka nie ma nic do rzeczy :P

Z reszta Twojej wypowiedzi sie moge zgodzic :)

POzdrawiam

Napisano

Chodziło mi o to, że jest to lekkie uogólnienie, ale zresztą nieważne (peace :) ), żeby nie było, mnie to osobiście nie dotyka bo mimo, że metal i ciężkie brzmienia lubię nie łączy się to z moim stylem ubierania czy wyglądu.

Pozdro.

Napisano

o gustach sie nie dyskutuje. każdy ma swoje upodobania, muzyczne też

jednak zwiazana z tym subkultura to już troche co innego.

popieram opinie o metalach... to jak sie ubierają jak wyglądają i co robią to woła o pomste do nieba.

Napisano

Marix czemu Twoim zdaniem to co robią metale i to jak się ubierają woła o pomstę do nieba? Cóż Oni takiego robią i jak się ubierają żeby odrazu zwracać twarzyczkę do najwyższej instancji? Może chodzi Ci o rzekome czczenie Szatana, jeśli tak to zalatuje mi to taką katolską święto*ebliwością. Wyjaśnij mi prosze o co Ci chodzi bo niebardzo rozumiem.

Napisano

Zaraz zaraz zaraz . Ja nie mam nic do ludzi sluchających metalu . Neguje jedynie skrajne zachowania , przewaznie dzieci ( wybaczcie ale dla mnie 14 -15 latek to dziecko ) , ktorym sie wydaje ze jak załozą bluze cradle of filth albo podobnej kapeli to są bog wie jakimi "metalami" . Kiedys bedąc na procesji w kosciele zauwazzylem pewną scenke : Stoi 2 -3 osoby ( wiek kolo 15-16 lat ) i akurat w ich keirunku jakas babcia miala zwrocona aparat . A jeden chłopaczek do drugiego ... "kur** jakbym zalozyl bluze COF to moglaby mi robic foty w kosciele na otłarzu" ... hmm oczywiscie coz ten wielki szatan robił w kosciele to nie wiem no ale nie moja brozka :)

I jeszcze jedno mnie zastanawia . Dlaczego a lot of people utozsamia muzyke metalowa z satanizmem ?!

Napisano

A spójrz na okładki niektórych metalowych płyt, na wygląd niektórych grup oraz na niektóre teksty [szczególnie przedstawicieli tych cięższych odmian metalu] do tego dochodzi jeszcze zachowanie fanów tego gatunku muzycznego którzy często sami żartują sobie z tej obiegowej opinii podtrzymując ją. To tak jak z erpegowcami zwanymi powszechnie przez babinki dewotki szatanistami, poganami, masonami i wszelkim inszym złem wcielonym. No ale czego spodziewać się po ludziach którzy spędzają czas nad jakimiś dziwnymi książkami o demonach, diabelskich rytuałach i do tego jeszcze kiedy już nie rzucają tymi plugawymi kostkami to przebierają się w jakieś upiry i mówią wokół że są wampirami. Pewnie jeszcze organizują dzikie orgie na cmentarzach. Większość ludzi nie wiedząc o co chodzi osądza na podstawie pozorów, które jak nam wszystkim wiadomo sa zazwyczaj baaardzo mylące. Ale żeby nie było ja tam żadnym miłośnikiem szatana nie jezdem...apage satan, apage :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja tam uważam ,że zakudłacony metal ze swoimi przekonaniami ,co do wiary i istnienia boga,często jest lepszym człowiekiem niż przykładny chrześcijanin pałający nienawiściom do wszystkiego ,co inne od niego. Pomimo ,że sam słucham od dawna rapu to nie dziele ludzi na złą i dobrą młodzież z powodu słuchania danego gatunku muzycznego. Moim zdaniem żaden szanujący się metal , hhopowiec , punk , rastafarianin czy inny odmieniec nie tępi kogoś o odmiennych poglądach muzycznych , robią to jedynie śmieszni mali ludzie którym gust muzyczny zmienia się w zależności od siły wiatru chcać być super duper top und trendy cool :wink:

Trochę odbiegłem od głównego tematu ,ale młodzieży nie mozna oceniać na podstawie informacji podawanych w tv bo tam zawsze mówią tylko o tym ,co złe i skupiające uwagę społeczności.

Potem taki starszy człowiek zobaczy metala i myśli że to satanista, zobaczy kolesia w szerokich spodniach i myśli ,że łobuz i blokers bez ambicji(dziękujemy panie Latkowski :twisted: ).

Młodzież nie jest wcale taka zła , wystarczy się nią zająć a nie likwidować boiska i wciągać w picie i robienie innych głupot z nudów. Pewnie starsi ludzie uważają ,że teraz młodzeż jest b. zła ale nie może być super bo cały świat spada na psy.

Trochę się rozpisałem :)

Napisano

Tyle że tak naprawdę w tym temacie chodzi o zachowanie młodziezy. Ja nie oceniam patrzac na to jak kto się ubiera...czy jest to stroj metala czy jakies szerokie spodnie czy jeszcze inne wydziemisie :)

Ja patrze na to jak naprawde sie zachowują a nie jak sie ubierają. I jak dzieciak w wieku 14-15 lat bluzga idac ulica i pali fajki to raczej nie można powiedzieć ze jest dobrze. :) a to czy ubiera sie tak czy tak to nie ma zadnego znaczenia. Bo sa i tacy ktorzy sa kuluralni itp..bedac metalem punkiem czy skejtem. Ale niestety tych "dobrych" ubywa.

Napisano

Byłem ostatnio w Kołobrzegu. Siedzę w aucie na parkingu, a tu idą 3 dziewcznyny, jakieś 16 lat.

I co ja słyszę?

"K***a" (powtórzone n-razy) :):D:D

Oczywiście ubrane jak do Bur**lu :eek: :eek:

Ja się pytam: Co to ma k***a znaczyć?! :P

Napisano

Byłem ostatnio w Kołobrzegu. Siedzę w aucie na parkingu, a tu idą 3 dziewcznyny, jakieś 16 lat.

I co ja słyszę?

"K***a" (powtórzone n-razy) :):blink::blink:

Oczywiście ubrane jak do Bur**lu :eek: :eek:

Ja się pytam: Co to ma k***a znaczyć?! ;)

o czym swiadczy twoja wypowiedz ? ze niby jestes lepszy od nich :D buahaha

Napisano

o czym swiadczy twoja wypowiedz ? ze niby jestes lepszy od nich :) buahaha

Jak byś zobaczył jak były ubrane i się zachowywały to byś się zdziwił :)

Zapomnialem dodać, że mówiły coś o "fajkach"

Do czego ten świat zmierza... :) (zresztą nie 1. o to pytam)

Napisano

Jak byś zobaczył jak były ubrane i się zachowywały to byś się zdziwił ;)

Zapomnialem dodać, że mówiły coś o "fajkach"

Do czego ten świat zmierza... ;) (zresztą nie 1. o to pytam)

yyyyyyyy...

ale ty chyba dalej nie rozumiesz ze sie niczym od nich nie roznisz robiac wpisy takie ten i poprzedni :)

haha mlodziez pisze o mlodziezy jezykiem mlodziezy wytykajac im ten jezyk i mysli ze jest lepsza haha

ten watek ubawil mnie jak zaden inny na tym forum :D

Napisano

yyyyyyyy...

ale ty chyba dalej nie rozumiesz ze sie niczym od nich nie roznisz robiac wpisy takie ten i poprzedni :033:

haha mlodziez pisze o mlodziezy jezykiem mlodziezy wytykajac im ten jezyk i mysli ze jest lepsza haha

ten watek ubawil mnie jak zaden inny na tym forum :D

Jak by nie patrzeć, to jestem nieco bardziej dojrzały niż one :033:

BTW według mnie młodzież to ludzie (raczej) powyżej 17-tki :033:

Napisano

nie wiem nie znam ani ciebie osobiscie ani tych pannic, wiec ciezko mi powiedziec, ale jezeli mialbym oceniac "dojrzalosc" emocjonalna na podstawie tego co piszesz, zakladajac ze nie konfabulujesz, to zdecydowanie twierdze ze niczym sie nie roznicie :033:

twoje wpisy byly dokladnie na takim samym poziomie a w zasadzie jego braku, jak cytowanych dziewczat, zreszta nie tylko twoje wpisy w tym temacie sugeruja ze z nasza mlodzieza jest nie za kolorowo, rowniez z ta co sie wpisuje :033: nie generalizuje ale... mam nadzieje ze ci o ktorych pisze wiedza o co chodzi, a dla tych co nie rozumieja... szkoda mi ich jak dorosna.

to tyle juz nie wcinam sie w rozmowy mlodziezy o mlodziezy bo tylko tym jest ten watek, oceniaja oceniani :033:

Napisano

Moze mowiły , ze fajki są szkodliwe dla zdrowia :033:

Wydaje mi sie , ze niektorzy uzytkownicy , szczególnie Ci młodsi , zachowaniem na codzien nie odbiegaja od swoich rowiesników , czesto zachowujac sie odmiennie do tego co tu wypisuja . To jest takie moje odczucie .

Napisano

KADARGO znaczy sie mówisz o jakim przedziale wielkowym..mam jeszcze naście choć za pare dni będzie juz dwadzieścia :033::blush: :lol: .

A zresztą wydaje mi się ze osoby odwiedzajace to forum w przedziale od 13 do tych 20 lat sa raczej z tych "lepszych" a inaczej mówiąc bardziej kulturalnych :) . Ja oceniając temat odnośnie dzisiejszej młodzież skupiam się raczej na przedziale wiekowym 14-18 lat. Bo niestety w tej grupie wiekowej widać jak strasznie próbuja byc dorosli, co nie bardzo im to wychodzi ;) . Bo dorosłości nie mierzy sie w tym kto ile dziennie paczek wypala czy jak często używa niecenzuralnego przerywnika w codzinnych rozmowach. A niestety większość dzieciaków chyba własnie tak myśli. ;) . Czy to nie jest smutne a zarazem przerazajace?? :unsure::blush:

Napisano

mialem juz to TU nie pisac :unsure:

>>GZA20

przeciez wiesz ze to akurat nie bylo do ciebie :033: i ci do ktorych w/w tekst NIE byl skierowany tez mam nadzieje ze wiedza :blush: ale jest w tym temacie duzo wpisow ludzi (nie mam zamiaru pokazywac palcem) ktorzy lepiej jak by nic nie pisali i to o tym pisalem.

ta LEPSZA mlodziez, a nie zaprzeczam ze taka na tym forum jest, wie o czym byl moj poprzedni post :blush: a forum jako twor sieciowy i publiczny niejako z teorii, jest miejscem gdzie nie ma samych NAJlepszych, NAJladniejszych, NAJinteligentniejszych i NAJkulturalniejszych ludzi na swiecie ;) wiec i na naszym (mam nadzieje ze moge tak powiedziec) forum sa osoby ktorych nie chcialbym poznac osobiscie bo na to nie zasluguja. ot co ;)

i zeby nie bylo to nie dotyczy tylko "mlodziezy" lecz rowiez osob w moim wieku, wiec chcialbym zeby ten wpis nie byl odbierany jako atak "starego" na "mlodego" wynikajacy tylko z roznicy wieku.

sam mam wiele za uszami i mam 11-nasto letnia corke, wiec nie "wcinam" sie w temat o ktorym nie mam pojecia, bo mam :)

pozdrawiam

m

Napisano

Nie kwestionuje że nie masz pojecia :wink: , no i nie znajdzie się tu osób które nie miałyby czegos za uszami :unsure::033:;) .

Jednak jak czytam to forum i wypowiedzi wielu młodszych odemnie jak i straszych to stwierdzam smiało że jednak większość nie zasługuje na miano wypaczonego pokolenia...naszczescie :blush:

A to że niektórzy tu sa tak zwanymi "czarnymi owcami" no to cóż...w każdej rodzinie jest jakas czarna owca..a ze nasza "rodzina" rowerowa z forum jest spora to i czarnych owiec znajdzie sie kilka ;)

Pozdro :blush:

Napisano

żadna generacja nie jest lepsza od innej, każda następna czerpie garściami z tej poprzedniej. czerpie dobro i zło. i uczy się je odróżniać lepiej lub gorzej. kluczowa kwestia wychowania była już poruszana tyle razy, że nie będę o niej pisał. teraz piszę do tych, którzy psioczą na dzisiejszą młodzież, którą sami wychowali. tak, to dzięki wam teraz mamy pod ręką papierosy, piwo i inne używki. ale nie tylko. mamy też broń atomową, chemiczną, tony odpadów radioaktywnych. odziedziczyliśmy też pychę narodową i cwaniactwo.

dzięki

ot, można powiedzieć znowy się jakiś smarkacz buntuje. "nie jestem buntownikiem, choć nie wiele mi się tu podoba" (PP). to prawda, że ludzie mają skłonność mówienia i pisania tego czego się po nich spodziewa. ale ja nie będę narzekał, bo tak robi reszyta z Was. narzekaniem nic się nie naprawi.

po co to piszę? dla waszej świadomości.

"Twoja ignorancja czy moja pycha

Sam już tego dobrze nie wiem"(PP)

p.s. chyba jestem dzisiaj nie w sosie :P:)

p.s.2 klasę 2gim skończyłem ze średnią powyżej 5. nie ubieram się jak dres, hh-powiec, metal etc. generalnie jestem chyba narmalny :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...