orlenplock Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 W związku z zapowiedzią ogłoszenia amnestii przez GR001 rozwinęła się dyskusja na temat dzisiejszej młodzieży, jej podejścia do życia, szkoły i nauki, nauczycieli i rodziców oraz obcych ludzi spotykanych codziennie na ulicy. Czy młodzi ludzie mają jakieś obowiązki?? I jak do nich podchodzą, czy się ze wszystkiego wywiązują?? Wyciągamy wszystkie złe i dobre strony szanownej młodzieży. Proponuję przenieść początek dyskusji z tematu: " [matura 2006]pochwalcie się wynikami, opinie, komentarze" i kontynuaować dyskusję tutaj.
GZA20 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 heheh..a jednak temat powstał . Co do obowiązków..to raczej jest ich niewiele. Młodzi mają totalnie wyje...w system i nauczycieli bo wiedzą ze szkoła chce się ich jaknajszybciej pozbyć i wiedzą że tak czy siak bedą przepuszczani do następnych klas. A powinni raz im zrobić na złosć i zostawić tych palantów tyle lat w jednej klasie ile zasługują. Obawiam się tylko jedengo że większosc uczniów zatrzyma się na etapie 2 klasy gimnazjum. :025:
Robert Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Szczerze mówiąc kiedy patrze na dzisiejszą młodzież to szczerze mówiąc się boje (wiem że sam jestem młody ale ja mam trochę inne podejście do życia i świata), znaczna większość ma wszytko gdzieś i nie wiem co będą robić w przyszłości, nie robią absolutnie nic aby za kilka lat pójść na studia a później mieć odpowiedni zawód. Naprawdę mam duże obawy co do przyszłości tego kraju. Poprzez amnestie pana G. to na miejscu uczelni nie przyjmował bym takich ludzi któzi dostali jeden wielki prezent.
Antichrist Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Cały mój komentarz na temat Polskiej młodziezy do której należę zawiera się w tym zdaniu "Pierd..lona era techno"
Biera Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 "Łatwa muzyka i debilne słowaOto polska młodzież zwarta i gotowa Listy przebojów, fascynacja kiczem Oto polska młodzież, która jest niczym Polska złota młodzież kłótliwa i słaba Polska złota młodzież krzykliwa i głupawa Bez sensu i celu, podziały i nienawiść Komercja, moda, pieniądze i zawiść Wódka, kurewki, dyskoteka, szkoła Oto polska młodzież spokojna i wesoła Brudna i śmierdząca albo czysta i schludna Wielka żywa masa, tępa i obłudna Myśląca bezpiecznie, bo tak wytresowana Polska złota młodzież wykończy się sama" i A gdyby spojrzeć na to inaczejWyobraź sobie taką sytuację Zaczyna rządzić schizofrenik Który ma bardzo dziwne wizje Wyobraź sobie taką sytuację Wariat dochodzi do władzy Kompletny idiota zaczyna rządzić I nie ma na to rady (...) A gdyby spojrzeć na to inaczej Że władza to miejsce dla idiotów Wtedy sytuacja wygląda normalnie Bo wszyscy żyjemy w domu wariatów Ja sam sie nie wypowiadam bo dostane ostrzeżenie;) Ale nie ma co uogólniać - mamy całe stado tępaków i całe stado młodych-zdolnych i wiedzących czego chcą w życiu.
Antichrist Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 i Ja sam sie nie wypowiadam bo dostane ostrzeżenie;) Ale nie ma co uogólniać - mamy całe stado tępaków i całe stado młodych-zdolnych i wiedzących czego chcą w życiu. Jeśli tego słuchasz to gratuluje gustu
Psychuś Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 i całe to stado "młodych-zdolnych i wiedzących czego chcą w życiu" wyjedzie z tego kraju zaraz po studiach albo jeszcze wcześniej, niektórzy na trochę, a niektórzy na stałe, bo w takim bagnie raczej się nie chce mieszkać.
Antichrist Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 i całe to stado "młodych-zdolnych i wiedzących czego chcą w życiu" wyjedzie z tego kraju zaraz po studiach albo jeszcze wcześniej, niektórzy na trochę, a niektórzy na stałe, bo w takim bagnie raczej się nie chce mieszkać. ...starzy co coś umieją powymierają i zostanie wiecznie żyuwe stado moherów i debili.To będzie najbardziej debilny kraj w Europie o ile już nie jest.
Blue Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Ekhem jak zwykle uogólnianie :/... tak jak dzisiaj znalazlem na tym forum linka do topicku na forum dziewczyny i tam komentarz ala "Chlopaki na BMX-ach sa fajni, bardzo mili i chciala bym z takim chodzic" ... wiem to 13-sto latka pisala i ogolnei smiech na sali co tam jest wypisywane, ale nie o to chodzi. Tylko o kolejne uogólnianie. Jestem członkiem mlodzierzy. I co? I nic mam cele w zyciu, staram sie je realizowac, ucze sie dobrze ale nie poswiecam sie tylko nauce. Dla mnie decizja pana G jest idiotyzmem, ale nie w tym rzecz. Widzac hasło "dzisiejsza mlodziez" od razu mi sie odechcialo dyskutowac. Sory ale ja co podjade do baru/sklepu spozywczego na wsiach i w mniejszych miastach to widze ... co widze? Starszych ludzi ktorzy nawet sie nie umieja poprawnie wyrazac i sa kompletnie zacofani... tzn co ja mowie starszy 30-40 lat maja... Jakbym mial oceniac poziom tej "byłej młodzieży" na ich przykladzie to bylby to kompletny debilizm. Co nam da rozmowa o tym? Co? Swiat jest pełen idiotow i tych madrych, a ze idiotow jest zdecydowanie wiecej, to tez madry ma na kim zarabiac ... nie no oczywiscie przesadzam z idiotami. Kazdy ma swoj fach i za malo jest zycia zeby umiec wszystko, dlatego jeden korzysta z uslug drugiego, a trzeciemu sie nie chce niczego nauczyc to idzie kopać rowy, taki tez jest potrzebny ;p. Patrzac na nasz rząd wogole sie żyć tutaj odechciewa, ale szanse są na dobre życie... tylko takie ze na poczatku wszystko nielegalnie trzeba zaczynac bo panstwo nie daje startu młodym. Pomijam fakt ze prawdziwa inteligencja tutaj życia nie ma i emigruje dla pieniedzy. To sie predko nie zmieni[o ile wogole przed koncem swiata ].
WojtasGCE Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 "Pierd..lona era techno" Ech, żeby. Era techno to się już skończyła. Teraz jest hip hop i gangsterka. Bandy gówniarzy latających po mieście w wiszących gaciach i kapturach na głowach. Mózgi zlasowane przez palenie trawy, a jedyne co potrafia powiedzieć, to "te, , daj fajke... jak to nie masz?... ej, na pewno masz... itd." Żeby było śmieszniej, sam kiedyś jeździłem na rolkach i na desce i ubierałem się luźniej niż reszta ludzi. Ale myśmy (ja i paru kumpli) wyglądali jak ludzie. Lekko szersze tylko niż zwykłe spodnie, normalne bluzy i tylko pozdzierane buty. No i nie słuchaliśmy hip hopu tylko punka, metalu albo elektroniki. W mieście było nas może 100 osób, a jak widziało się kogoś ubranego w luźne rzeczy to na 99% jeździł na czymś i można było z nim pogadać. Obecnie widząc tak ubranego kolesia można być na 99% pewnym, że nie jest on w stanie złożyć poprawnie zdania po polsku. Tyle moich frustracji na temat upadku subkultury, do której sam kiedyś (częściowo) należałem.
Robert Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Niestety znaczna większość młodzieży wygląda tak jak napisał WojtasGCE w okresie szkoły myślą tylko kiedy iść na wagary i czekają na długą przerwe żeby wyskoczyć na fajke. Nauke uważają za coś co im się w życiu nie przyda. A w wakacje żyją od melanżu do melanżu pochłaniają litry piwa i spirytusu z meliny (bo taki jest najtańszy). Są jeszcze osoby normalne i mam nadzieję że będzie takich coraz więcej.
Auch Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Tylko ja bym bardzo prosił o nie uogólnianie. To mówiłem ja, Jarząbek Pozdro.
majster Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 ja również zarzucę cytatem: Codziennie rano, kiedy wstaję, jem śniadanie Media mi mówią, że mieszkam w Terrorystanie Wciąż bombardują mnie fatalne wiadomości O zagrożeniach i o upadku ludzkości ... A JA SIĘ NIE BOJĘ ZAWSZE ROBIĘ SWOJE ja myślę, że upadku ludzkości nie będzie. co z tego, że jest wielu idiotów, zawsze byli i będą, ale są również 'normalni' ludzie inteligentni, z ambicjami i gotowi zmienić choć trochę ten kraj. za kilka lat ludzie krzyczący jeszcze "komuno wróć!" odejdą i na ich miejsce wejdą nowi. tego się nie zmieni, najważniejsze - robić swoje, jak w pozytywnej piosence farben lehre . według mnie lepiej jest, kiedy jaka kolwiek młodzież dojdzie teraz do władzy i zmieni tych [cenzura]. przyniesie nowe pomysły i nowe rozwiązania i na pewno lepsze wykształcenie. sporo się zmieni, no i dobrze. kiedy nic się nie zmienia i panuje dobrobyt dochodzi do czegoś gorszego - co doskonale widać na przykładzie państw zachodnich, które poszukują rąk do pracy, bo brakuje młodych. sięgając dlaej w historię można wspomnieć też starożytną grecję i rzym - państwa, które rozwinęły się do punktu, od którego mogło być już tylko gorzej. podobnie jest dzisiaj na zachodzie, ale sytuację ratują właśnie młodzi, ambitni ludzie, którzy wierzą, że można zmienić świat (jejku, jakie to poetyczne ). mam nadzieję, że w przyszłości ci którzy teraz już myślą o nauce znajdą pracę, a ci którzy mają siano w głowie zadowolą się piwem pod sklepem. to by było sprawiedliwe, acz mało prawdopodobne pozdrówko optymistyczne
Ombre Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Ja takze prosiłbym nie uogólniać Poprostu skopiuje to co napisałem w temacie o Maturach. " Obserwując moich "rówieśników" ciezko sie z wami nie zgodzic, czlowiek idzie na pączki biggrin.gif A tam znajduje oprocz pączkow 5 dziewczyn z mojej klasy, niby nic... ale one zalane... tak na serio ostro, ledwo sie na nogach trzymią, polowa z nich juz lezy nieprzytomna na ławeczce, a jedna kołysze sie i krzyczy "Tomek... ja sie naje...łam". Ja tam od czasu do czasu cos popije, ale tak? To jest chore! Kolejną choroba są fajki... boshe... jak mozna to palic? Ja nawet nie mam zamiaru probowac, obrzydlistwo (Tutaj sczególnie sie zgadzam z Katsumo). Stosunek do nauczycieli? Haa.... Lekcja niemieckiego, uczen wyciąga komorke i dzowni do kumpla, gada z nim. Nauczycielka zwraca mu uwage, a on mowi do kumpla przez telefon "nieee... tu jakas s*ka mi pier.... za uchem" na razie to gimnazjum, a co będzie dalej? Strach pomyślec... Chyba za porządny na te pokolenie jestem wink.gif Btw. A mówi sie ze moje gimnazjum utrzymuje taki wysoki poziom... ehh... ;] " Aaa.... i jeszcze jedno, nie rozumiem co macie do techno?
Myszek Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 glownie w gimnazjum wszyscy tak wariuja, pierwsze kontakty z alkoholem itp, w szkole sredniej ludzie inaczej sie zachowuja przynajmniej w mojej szkole. Widac ze ludzie powoli dorastaja, gimnazjum to nawiekszy cios w polska kulture ot co, zabrali 1 rok ze szkol srednich na rzecz gimnazjum.
mike87 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 A ja wypowiem się tak. Otóż na tym forum na pewno nie ma złej młodzieży. Tutaj są ludzie zrzeszeni wokół jednej pasji, a ktoś kto ma pasję, której potrafi poświęcić czas i widzi w tym sens nie może być zły. Zła młodzież nie ma pasji (no chyba że zaliczacie tutaj picie kolejnego taniego wina czy zaliczenie kolejnej panienki). Tak czy siak chciałbym, aby skończyły się już czasy, kiedy strach wyjść z domu po zmroku. Osobiście sam straciłem już jeden telefon komórkowy poprzez trzech zamaskowanych sk......nów. Jeśli taka ma być przyszłość tego kraju to ja dziękuję, wyjeżdżam do UK...
neo6 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Oczywiscie zgodze sie ze wszystkimi ktorzy uwazaja ze dzisiejsza mlodziez to dno, jak rowniez zgodze sie ze sa tez inteligentni i porzadni, ktorzy w takim kraju zyc nie chca i spora czesc z nich pewnie wyjedzie. To sie ma mniej wiecej tak 70% dno 20% pol na pol ktorzy nie wiedza na ktora strone przejsc 10% porzadni. Rozwazmy kwestie dna, bo jest go zdecydowanie wiecej, ktora mozna podzielic na plec meska i zenska ta niby piekna, zdecydowanie gorsze sa dziewczyny, zero szacunku do otoczenia baa zero szacunku do samej siebie, zepsute małolaty, chwalace sie komu pociagnely, kto je wydymal albo ile wypily i jak mocno byly pijane, zapomnialem dodac ze kolejne zadanie ktorym sie trudnia to tapety, paznokcie, solarium wszystko po to aby zdobyc jak najlepszy najlepszy sponsoring (dawny partner, sympatia, chlopak). chlopacy wypadaja na tle dziewczyn nieco lepiej, ale tez nie ma sie czym chwalic, narkotyki, alkohol i sex w piwnicach to codziennosc, szeroki dres do tego kaptur i kozak chucho 50 kg w grupie pod klatka udaje ze jest mocny, to zalosne. Calkowicie zaginely wartosci jakimi powinni sie kierowac mlodzi ludzie, kto jest temu winny ? rodzice ? nauczyciele ? nasze niby panstwo, ktore zajmuje sie tylko kolejnymi aferami i przekretami ? uwazam ze wszyscy po trochu, wszyscy daja przyzwolenie, w niemczech na kazdym osiedlu jest jakis obiekt sportowy, a u nas ? czasem na cale miasto nie ma ani jednego obiektu, wiec ci slabi i zbuntowani tez nie maja co robic. nie ma co sie ludzic ze w Polsce bedzie lepiej.. zepsuc narod jest bardzo latwo, natomiast na odbudowe potrzeba kilku pokolen i masa checi.
GZA20 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Co do dziewczyn to faktycznie przyznaje racje. Źle się dzieje. Jakis czas temu wracałem autobusem do domku i siedziały dwie panienki niedaleko mnie. Przyznam że bardzo ładne były i nawet nie były jakoś specjalnie wytapetowane. Ale jak się zaczęła ich gadka to uszy zwiędły. W całym swoim życiu nie słyszałem żeby ładna dziewczyna tak bluzgała. A o czym gadała?? No oczywiście o tym jak była na imprezie i się naa... i że poszła z jakimś kolesiem i mu dała . A potem zwiąż się z taką lafiryndą. Niestety coraz bardziej wątpie w to że są w tym kraju jeszcze porządne i przyzwoite kobiety. Bo niestety te porządne sa już zajęte. Choć nie można mówić o wszystkich, bo na pewno sa gdzieś te wyjątkowe którymi warto się zainteresować....szkoda tylko że jakoś nie mogę takiej spotkać jak na razie
neo6 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 szajsu nie chcemy.. szajs niech idzie na impreze upic sie i da dupy, a pozniej niech szajs przezywa przez tydzien przed kolezankami co to ona fajnego zrobila i jaka to jest doswiadczona zalosne, u mnie na podworku juz dwie spuchniete chodza, bo zapylone oczywiscie małolaty i samotne, ciekawe tylko czyje dziecko jak partner dochodzacy, co tydzien inny..
jo_jacek Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 skonczylem wlasnie gimnazjum. patrzac na swoja klase która miala 26 osob. ok 10 osob jest takich ze cos z nich kiedys bedzie a cala reszta czyli 16 ma totalnie wbite na wszystko i wszystkich do okola. nie wiem czym to jest pokierowane. ja od malego widzialem jakie mam obowiazki i staralem sie je wypelniac w mozliwie starany sposob, do nauczycieli mam szacunek jako do osoby starszej i do osoby która musi sie uporac z rozbestwiona klasą porobanych idiotów. Mi sie po prostu nie chce rozpisywac na ten temat bo szkoda mi na to czasu. nie mozna uogólniac młodziezy tak samo jak rowerzystów. To ze jeden zrobi to i to i zlamie 150przepisów na trasie to znaczy ze wszyscy ROWERZYSCI są źli ? nie ale taki bedzie pogląd spoleczenstwa - jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Zaglada społeczenstwa ? niewydaje mi sie. Jak tak dalej pujdzie zwiekszy sie bezrobocie bo liczba osob wykształconych bedze maleć. Tak wiec poziom zycia tez moze troche spaść. Ale z drugiej strony świat podzieli sie na dwa na tych "mądrych" i " mniej madrych". Ci mądzi beda zajmowac wysokie miejsca w kraju pracowac na stanowiskach wymagajacych ludzi z czyms w głowie, a ta mniej madra grupa bedzie pracowac tam gdzie ich potrzeba jako ludzi a nie jako umysłu - sprzatanie ulicy, tasmy produkacyjne itp. czyli w sumie moze to wyjśc nawet na lepsze :wink: Edit: jak sa jakies ortogragfy to przepraszam jestem po 110km z czego ostatnie kilkanascie km na totalnym głodzie bo za malo zjadlem przed wyjazdem i troche klapowato mi sie mysli :wink: Niestety coraz bardziej wątpie w to że są w tym kraju jeszcze porządne i przyzwoite kobiety. Bo niestety te porządne sa już zajęte. Choć nie można mówić o wszystkich, bo na pewno sa gdzieś te wyjątkowe którymi warto się zainteresować....szkoda tylko że jakoś nie mogę takiej spotkać jak na razie Jakbys znalazl dwie to daj znac bo widze podobny problem mamy :wink:
Exar Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 GZA20 - nie dziw sie , że jak ładna to pusta. Ogólnie to jest tak, że jak panienka jest urodziwa to ma głęboko w du*** jak sie zachowuje jak wysławia i jaki poziom swoją osobą reprezentuje, bo przecież bez problemu znajdzie kolesia który zobaczy w niej towar do zaliczenia i będzie za nią biegał z jezykiem na wierzchu. Inaczej ma sie sprawa z dziewczynami mniej urodziwymi, które aby zwabić potencjalnego partnera muszą nadrobić strona intelektualną. ogólnie można to ująć tak: Im ładniejsza tym głupsza, a im większy pasztet tym madrzejszą udaje Od każdej reguły są wyjątki ale szukać ich u nas to ciężkie zadanie.
rObO87 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 GZA20 - nie dziw sie , że jak ładna to pusta. Ogólnie to jest tak, że jak panienka jest urodziwa to ma głęboko w du*** jak sie zachowuje jak wysławia i jaki poziom swoją osobą reprezentuje, bo przecież bez problemu znajdzie kolesia który zobaczy w niej towar do zaliczenia i będzie za nią biegał z jezykiem na wierzchu. Inaczej ma sie sprawa z dziewczynami mniej urodziwymi, które aby zwabić potencjalnego partnera muszą nadrobić strona intelektualną. ogólnie można to ująć tak: Im ładniejsza tym głupsza, a im większy pasztet tym madrzejszą udaje Od każdej reguły są wyjątki ale szukać ich u nas to ciężkie zadanie. Potwierdzam, są wyjątki. Mieszka naprzeciwko mojego domu, piękna i mądra ale bardziej wole rower :twisted:
Blue Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Z kobietami jest tak ze musicie wyposrodkowac - zeby byla ladna ale tez madra ... ja nie wiem jak wy ale jakbym mial jakas 90 60 90 to bym sie czuł jak bym ją mogl w kazdej chwili dzielic z 10 facetami ... niby wiecie ufa sie kobiecie,ale to takie wewnetrze przeswiadczenie ze jest potencjalnym celem kazdego co sie gapi, a z drugiej strony tez nie moze byc tak zebym nie mogl na dziewczyne patrzec . Obecnie nie mam problemu od 2-ch lat jestem w stalym zwiazku i wszystko sie super uklada, dziewczyna jest ladna, podoba mi sie no i madra ... moze troche nieporadna czasami,ale sie uzupelniamy fajnie...pozatym to moja kompanka wypraw rowerowych . Tylko tez mnie zazdrosc nieraz bierze bo juz paru sie do niej probowalo dobrac :/... no ale ufam jej i wiem ze sie nie da . To nie jest tak ze jak ladna to tak mysli tylko jak ladna to takie srodowisko ja do siebie na sile przyciaga niestety i potem powoli modeluje pod siebie, z czego wychodzi to co wychodzi. Jak dziewczyna ma juz na poczatku pomyslane to poprostu sie nie da i tyle . Pozatym nie ma brzydkich kobiet tylko czasami piwa brak ;p.
thrackan Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 ... albo Wy jesteście ślepi, albo ja trafiłem do jakiejś oazy... W liceum które z żalem opuszczam, poznałem conajmniej setkę pięknych, inteligentnych indywidualistek. Mógłbym każdą z nich dokładnie opisać a połączone charakterystyki połączyć w sporą księgę. Każda z nich ma pasję, nieważne czy to gra na skrzypcach, fortepianie, gitarze, kontrabasie, taniec, śpiew (za możliwość regularnego słuchania kilku z nich jestem gotów oddać całą moją płytotekę razem ze sprzętem audio) czy fotografię, filmowanie... ech mógłbym tak dalej wymieniać przez kilkadziesiąt linijek, ale nie o to chodzi. Chyba trafiłem do miejsca, które zmienia ludzi. Zaobserwowałem w swojej szkole ciekawe zjawisko: każdy rocznik przychodzi do niej jako banda rozwydrzonych gnojków, a wychodzi w 80% jako grupa ludzi, którzy wiedzą, czego chcą i dążą do obranego celu zachowując uczciwość (fair play, powiedzmy) i własną godność. Tak, część z nich pije. Tak, część z nich pali papierosy. Ale ani razu nie widziałem sytuacji, w której ktoś komuś odmówił pomocy, gdy mógł jej udzielić. Ani razu nie widziałem, aby nauczyciel czy współuczeń został zelżony, czy zaatakowany fizycznie. Wszyscy uczniowie byli traktowani tak samo bez względu na wiek, wyznanie, kolor skóry, pochodzenie, przekonania, fryzurę, ubranie, rodzaj słuchanej muzyki. Może miałem po prostu niezwykłe szczęście?... Czasem myślę, że życie byłoby piękne, gdyby część z nich rządziła tym krajem. Chciałbym, aby moje dzieci, jeżeli (kiedyś ujrzą świat) mieszkały wśród takich ludzi, jakich spotkałem w moim L.O. Wielu młodych ludzi narzeka na nacisk położony w szkolnictwie na nauczanie języka polskiego, a przecież to na tych lekcjach (o ile nauczyciel jest dobry) wpajana jest młodzieży postawa, która odróżnia nas od zwykłej małpy ze zredukowaną twarzoczaszką i kością ogonową... Wybaczcie mi, proszę, nieład wypowiedzi - zasypiam przed klawiaturą. Pozdrawiam z nadzieją i wiarą w przynajmniej część wzrastającego społeczeństwa.
Robert Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Thrackan w tych ostatnich latach w liceach było można spotkać takie, zajrzyj do jakiego kolwiek gimnazjum w Polsce to doznasz przerażenia. Znajdziesz max 10 takich w każdej szkole, chociaż ja u siebie nie widziałem żadnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.