tipion Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Witam. Mam problem z odpowietrzeniem układu hamuclowego na 2 tylne koła w rowerze Van Raam Easy Rider. Narysowałem prosty schemat, który przesyłam i serdecznie prosze o wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Jeżeli, na pierwszym zacisku nie ma odpowietrznika to odpowietrzasz jak zwykły hamulec. Tylko trochę więcej pompowania Edytowane 23 Stycznia 2015 przez siimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Czyli jak? potrzebuje jakis zestaw specjalny do odpowietrzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Strzykawkę albo i dwie. https://www.youtube.com/results?search_query=magura+brakes PS. Znalezienie odpowiedzi było łatwiejsze niż zadanie tu pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam ponownie. Odpowietrzylem układ, jednak nadal nie ma cisnienia odpowiedniego do pracy zaciskow. Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 To znaczy ze nie odpowietrzyles. Hamulec nie hamuje, dzwignia porusza sie bez oporu do kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Wydaje mi się że jedną klamką nie obsłużysz dwóch zacisków hydraulicznych, to są oryginalne hamulce z tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Tak oryginalne. Klamka chodzi bez duzego oporu.Jak popompuje klamka to troche zaciski trzymaja ale jak puszcze to puszczaja. Przelalem przez uklad ok 100ml plynu dla pewnosci i wydaje mi sie ze cale powietrze wyszlo. Jesli dalej jest powietrze jak sie go pozbyc? Ten uklad z 2 zaciskami duzo dluzszy jest i wiecej miejsc na zatrzymanie powietrza.. Jakies rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Przepompuj więcej oleju, jeżeli po kilkukrotnym zaciśnięciu klamka twardnieje to na 100% układ jest dalej zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Plyn wpompowywalem strzykawka przez dziurke w ostatnim zacisku. Przy klamce jest taki malutki zbiorniczek z plynem. Rozumiem ze wpompowywac plyn dalej aby wylewal sie przez ten zbiorniczek i czekac na powietrze? Czy wtrakcie wpompowywania plynu ruszac rowniez klamka? Czy przy zamykaniu ukladu rowniez przytrzymywac klamka wcisnieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Klamki (nowsze) zazwyczaj mają odpowietrznik, nie ruszaj klamką przy odpowietrzaniu i w żadnym wypadku nie trzymaj jej wciśniętej przy zamykaniu układu. Spróbuj opukać zaciski, przewody i klamkę zeby uwolnic zalegajace pęcherzyki powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Sprobuje jutro. Dzieki za rady. Dam znac jutro albo pojutrze jak poszlo. Przynajmniej teraz wiem ze musi byc tam dalej powietrze. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipion Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Pompowalem i pompowalem i dalej nie ma cisnienia. powietrze naprawde wydaje mi sie ze cale wyszlo. Juz nie wiem co robic. Tak jak mowilem po kilku pompnieciach hamulec lapie ale powinien odrazu. co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi