syncerror Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Nie chciałem zakładać nowego wątku, ale ponieważ poprzedni był zamknięty to nie miałem wyjścia ;-)Chcę zakupić swoje pierwsze buty SPD do roweru MTB. Będę używał ich z Shimano XT PD-M785. Z tego co widziałem w internecie to numeracja Shimano jest zaniżona, rozumiem, że jeśli nie będę znał długości wkładki to powinienem zakupić trochę większy rozmiar? Czy w tej cenie mogę dostać coś lepszego? Zna ktoś ewentualnie sklep w Krakowie gdzie można przymierzyć te buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 W moim przypadku "...trochę większy..." znaczył o dwa numery większe (w porównaniu do cywilnych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 a nie łatwiej wyjąć wkładkę z któregoś wygodnego buta w którym chodzisz, zmierzyć i wtedy kupić? 2 godziny czekasz na odpowiedź którą możesz samemu poznać po 5 minutach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Zrobiłem tak kolego sympatyczny. Zmierzyłem wkładkę i wiem jaki mam rozmiar. Jednak zadałem też inne pytanie gdybyś nie zauważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Z tego, co mi się kojarzy, znajdziesz je w Mudserwisie. A od biedy wystarczyłoby przymierzyć dowolny inny model Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slipio Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 niedawno kupowalem ten model, cywilnie noszę 45, po przymiarkach 46 pasowal idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 U mnie podobnie. Cywilne 44, Shimano 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 @@cinek1987cinek, a możesz mi powiedzieć jaką masz długość stopy? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Bodajże 28 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.