Skocz do zawartości

[biznes] najbardziej popularne wymiary mostków

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym na waszym miejscu poszedł na fali ĘDURO

Zróbcie rekonensans na formach typu etmb  czy endurotrophy.

Goście ubierają się jak małpy i mają hajs na rowery po 10kpln, więc to obiecujący target ;) 

Koncentrując się na takim segmencie zawężacie również wymogi technologiczne (mostki 40-80mm do kierownic głównie oversized)

Napisano

Mogę tylko powiedzieć tyle, że mostek jest tylko nośnikiem innowacyjnego rozwiązania :P Równie dobrze mogłaby to być każda inna część rowerowa, ale mostek jest najbardziej praktyczny z punktu widzenia konsumenta.

[...]

Powiem tylko, że trochę podobne projekty z innych dziedzin życia na Kickstarterze zebrały już ok 500 tys. $

Powiedz tylko proszę, że nie jest to kolejny lokalizator GPS.

Napisano

OK, ostatnie zdanie na temat projektu :P Nie nie jest to lokalizator GPS, elektronika to też nie jest dobry trop. Na to bym raczej kasy od inwestora nie dostał a na pewno patentu, bo zero innowacyjności. Nie mogę nic więcej powiedzieć bo możliwość opatentowania przepadnie. Za ok 60 dni wrzucę tutaj projekty 3D to się wyjaśni. Nie wykluczone, że będzie proorder na polakpotrafi. Dzięki za cenne uwagi, bo się tutaj takie pojawiają

Napisano

Jeżeli dostałeś kasę z inkubatora to pewnie coś jest na rzeczy, więc bez zbędnego gadania:

w MTB mam mostek +- 7st, 110mm, 31,8. Kupując zwracałem uwagę poza rozmiarem oczywiście, jedynie na wagę i cenę. 

29er są teraz na topie a tam mostki są raczej krótsze. 

Może poprzeglądaj allegro i zobacz co się najlepiej sprzedaje.

pozdr

• Mod Team
Napisano

Jak nie GPS i nie elektronika to ja jednak stawiam na Il'Pompino :P

Powodzenia i do zobaczenia za dni 60 (ustawiam przypomnienie w jednej komórce...)

Szacunek...

I.

Napisano

Też myślałem o tym - zmienna długość, ale byłby z pewnością kłopot ze sztywnością takiego mostka.

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie autora (bo temat popłynął) to takim wymiarem w/g mnie jest 90-100mm, 5stopni, średnica 31,8.

• 2 miesiące temu...
Napisano

OK, ostatnie zdanie na temat projektu :P Nie nie jest to lokalizator GPS, elektronika to też nie jest dobry trop. Na to bym raczej kasy od inwestora nie dostał a na pewno patentu, bo zero innowacyjności. Nie mogę nic więcej powiedzieć bo możliwość opatentowania przepadnie. Za ok 60 dni wrzucę tutaj projekty 3D to się wyjaśni. Nie wykluczone, że będzie proorder na polakpotrafi. Dzięki za cenne uwagi, bo się tutaj takie pojawiają

60 dni minęło, powiesz coś więcej? :-)

Napisano

Jeszcze jakieś pomysły?? :)

moja propozycja dla - co dało się zauważyć na początku - ludzi o bladym pojęciu o tym segmencie osprzętu rowerowego: odpalić choćby portal allegro.pl a następnie znaleźć mostki rowerowe i sprawdzić jak absurdalnie niskie ceny miewają produkty bardzo znanych producentów. Potem zrobić kalkulację ewentualnych potencjalnych kosztów wytworzenia i zysków.

Jeśli Wasz produkt będzie rewolucyjnym rozwiązaniem to będziecie musieli zdobyć rynek, żeby przekonać klientów.

60 dni minęło, powiesz coś więcej? :-)

Kolega innowator ył na forum ostatni raz 9 lutego, chyba utknął przy taśmie produkcyjnej. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...