Masakator Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam Panów!! Stanąłem przed trudnym tematem a mianowicie kupieniem amora. No i znalazłem, mam nadzieje, że okazje http://allegro.pl/amortyzator-no-pogo-sr-suntour-epicon-x1-ta-l350-i5005200213.html I teraz, pierwsze pytanie. Jak myślicie, warto? Drugie. Co to za model, sprzedawca nie był w stanie powiedzieć, ale dowiedziałem się tyle, że od dołu ma regulacje powrotu a od góry... nic. Nigdy nie spotkałem się z takim epiconem co nie miał żadnego wichajstra u góry, ale może ktoś z Was ma pojęcie na ten temat (Tutaj szczególnie liczę na opinie Pana z Acivii) Z góry dzięki za odpowiedź.Pozrawiam! ps. rama to dartmoor hornet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) http://www.srsuntour-cycling.com/home/search/SN/?SerialNo=TB00030187&submit=Submit+%C2%BBNa jednym ze zdjęć jest numer seryjny. 4 letni epicon pod 26'. IMO żadna okazja. Szczególnie że TAD oznacza chyba manetkę której nie ma i przez której brak nie masz regulacji na górze. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Witam cię. No fakt dziwny ten amorek. na pewno model TAD z 2010-11. Poproś go żeby ci wysłał fotki jak wyglądają te korki, bo sporo wystawił fotek lecz akurat tego nie ma, a model TAD powinien miec płynna regulacje skoku na manetce. A widocznie tego nie ma i gosć też tej fotki unika. Ponadto jest to niepewny model gdyż naklejki nie są pod lakierem jak fabrycznie lecz naklejane. Dolne golenie naklejane są zazwyczaj z nielimitowanej serii amorków produkowanych na życzenie danej marki rowerów. Także musisz jeszcze liczyć koszty zacisku co wynoszą ponad 100zł Edytowane 22 Stycznia 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Co tu jest zagadkowego? Masz napisane, że to Epicon robiony jako OEM dla Centuriona, a dokładniej dla No Pogo z 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Oemy tak mają, inne naklejki, inne malowanie czasami nawet zupełnie inne tłumienia. A np z tego co pamiętam, oemy z garego fishera nie pasowały do przeciętnego roweru bo psuły geometrię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dokładnie tak było, OEMy pod Garego były pod geometrię G2 czyli miały bardziej wysunięte do przodu golenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi