Skocz do zawartości

[Koła] Proszę o pomoc w doborze koła.

michue39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,tak jak w temacie poproszę o pomoc w doborze kompletnego koła na tył pod hamulec tarczowy.Moje koło Kellys Draft już jest sfatygowane A piasta Shimano Deore nadaje się już tylko do wymiany. Lepiej kupić koło kompletne czy kupić piaste,felge,szprychy i dać do złożenia? Mój rower to Kellys Oxygen,jeżdżę trochę miasto,trochę Las,okazyjnie Skandia Kwidzyn,Warszawa,Bytów,Krokowa ...

Wstępnie namierzyłem Koła:

Alexrims sx44 z Piasta Novatec D042sb szprychy Sapim 339zł

Alexrims xd-lite z Piasta Novatec D042sb szprychy Spoke 319zł

Alexrims xd-lite z Piasta Novatec GCCD522 szprychy Spoke 269zł

Warte swojej ceny? Ktore koło wybrać?

Napisano

Lepiej kupić koło kompletne czy kupić piaste,felge,szprychy i dać do złożenia?
 Porównaj sobie cenę koła z częściami do złożenia koła plus zaplot, wtedy będziesz wiedział co ci się bardziej opłaca. Jeżeli kupujesz lub składasz koło w pobliskim sklepie jest to na plus bo masz możliwość w ramach gwarancji na dokręcenie poluzowanych szprych itp po przejechaniu xxx km.Jak kupujesz przez neta musisz doliczyć do swojego budżetu taki koszt, więc czasami koszt kupna koła przez neta lub złożenie w pobliskim serwisie jest do siebie zbliżony. Nie wiem ile ważysz ale ja wybrałbym koło na szprychach sapim, które są mocniejsze niż spoke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...