Skocz do zawartości

[składanie koła] budżetowy składak dla cięższej osoby

Onthor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Tylne koło w moim rowerze uległo zniszczeniu ( zjechałem na kapciu z lasku wolskiego... przy 95kg wagi :P ) więc dopóki nie zakupie nowego roweru potrzebuje jakiegoś tymczasowego rozwiązania. 

Najbardziej interesowało by mnie złożenie koła, ponieważ z tego co widziałem mało jest wytrzymałych kół pod kasetę i v-brake jednocześnie. Rozmiar to 26cali. Zależy mi na wysokiej wytrzymałości i przystępnej cenie. Z kołem chciałbym jeśli to możliwe zamknąć się w 200-250zł. Rower będzie użytkowany po utwardzanych nawierzchniach i lesie - czyli niewykluczone są jakieś korzenie itp, jednak na rowerze nie będę skakać tudzież robić innych ewolucji powietrznych;)

Aktualny rower to Kross Hexagon x3 w którym na razie jest wolnobieg, ale wraz ze zmianą koła chciałbym wsadzić do niego kasetę. Przy okazji, jeśli są tu jakieś osoby z Krakowa i mogą polecić dobry serwis w którym mi elegancko złożą kółeczko, byłbym wdzięczny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...