Skocz do zawartości

[Buty] Problem z butami na szerokie stopy

TomekRze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zjeździłem całe miasto ( Rzeszów ) za butami i niestety, nie mogłem nic znaleźć na moje szerokie stopy ;/

Przymierzałem rożne modele butów począwszy od Shimano, SIDI, Bontrager,Speca i niestety wszystkie były za wąskie. Dlatego tez proszę Was o doradzenie mi obuwia MTB do ścigania ( amatorskiego ) do kwoty 500 zł ( max 600).

Słyszałem ze Northwave I Lake są obuwiem o szerszych podeszwach ale to tylko słyszałem.

pozdrawiam

Znalazłem Mavic Rush Maxi w rozmiarze 43 1/3 ( długość wkładki 27,5 cm ), jutro się dowiem jaka jest ich szerokość. Byłbym bardzo wdzięczny o podanie konkretnych modeli Northwave, Shimano jak i Diadory.Chyba ze macie jakieś namiary na sklepy z dość dużym wyborem obuwia :) Szkoda ze producenci nie podają tęgości buta, ułatwiło by to w znacznym stopniu wybór

Może podam wymiary moich stop, powinno to pomoc 27cm x 11cm 

sa tylko SH-M082 bez literki Y, tak wogole co ona oznacza ? 

Dzwoniłem do bikecetner i niestety nie maja nic szerokiego, prosili abym wysłał im maila w razie czego jak będzie dostawa to będą dzwonić.

Mavic Rush Maxi o rozmiarze 43 i 1/3 ma szerokość wkładki 10 cm , nie będą za wąskie ? 

Dzwoniłem jeszcze do paru innych sklepów ale niestety bez rezultatów , Northwave Hammer SBS maja 9-9,5cm szerokości wkładki przy moim rozmiarze, Scorpius podobnie, jeśli chodzi o Shimano to czekam na maila ze sklepu z numeracja tęgości buta.

Na stopach miałem co prawda tylko Exustary E-SM303, ale nie powiedziałbym, że to jakieś wybitnie szerokie buty.

Tych akurat nie mierzyłem choć porównując zdjęcia podeszwy z moimi E-SM306 rzeczywiście są wyraźnie węższe.

Exustar E-SM306 w rozmiarze 45 ma realną szerokość wkładki 10cm. Na oko równie szeroki jest np. E-SM321.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...