TomekRze Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam zjeździłem całe miasto ( Rzeszów ) za butami i niestety, nie mogłem nic znaleźć na moje szerokie stopy ;/ Przymierzałem rożne modele butów począwszy od Shimano, SIDI, Bontrager,Speca i niestety wszystkie były za wąskie. Dlatego tez proszę Was o doradzenie mi obuwia MTB do ścigania ( amatorskiego ) do kwoty 500 zł ( max 600). Słyszałem ze Northwave I Lake są obuwiem o szerszych podeszwach ale to tylko słyszałem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 na pewno sidi robi modele pod "normalne" jak i szerokie stopy, cos mi świta że również shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Przymierzałem SIDI Giau Mega i są one za wąskie dla mnie, może inne modele byłyby szersze ale niestety nie mieli takowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Northwave rzeczywiście są bardziej obszerne niż Sidi czy Shimano. Jak już wspomniano, Shimano posiada w ofercie niektóre modele w szerszej wersji. W swoim budżecie możesz też skierować wzrok na Mavic Rush Maxi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ostatnio mierzyłem shimano m088 i jakiś model diadory. Diadora to był kajak w porównaniu z shimano. Może w tej marce poszukaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jak już wspomniano, Shimano posiada w ofercie niektóre modele w szerszej wersji Jednak nie są dostępne w kraju nad Wisłą z powodów znanych jedynie dystrybutorowi (dystrybutorom). Szerokie są także Exustary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Zawsze można zaryzykować: http://www.rosebikes.pl/article/shimano-sh-m089-extra-wide-mtb-shoes/aid:763591 I ewentualnie zwrócić. Na stopach miałem co prawda tylko Exustary E-SM303, ale nie powiedziałbym, że to jakieś wybitnie szerokie buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Znalazłem Mavic Rush Maxi w rozmiarze 43 1/3 ( długość wkładki 27,5 cm ), jutro się dowiem jaka jest ich szerokość. Byłbym bardzo wdzięczny o podanie konkretnych modeli Northwave, Shimano jak i Diadory.Chyba ze macie jakieś namiary na sklepy z dość dużym wyborem obuwia Szkoda ze producenci nie podają tęgości buta, ułatwiło by to w znacznym stopniu wybór Może podam wymiary moich stop, powinno to pomoc 27cm x 11cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Shimano SH-M088-E, SH-M089-E, Northwave Scorpius SRS, Hammer SRS.Jeden link znajdziesz wyżej. Ze swoich doświadczeń mogę polecić: http://www.bikecenter.pl/k225,odziez-buty-mtb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Będę jutro dzwonił do bikecenter żeby mi zmierzyli szerokość tych Northwave. Z Shmiano będzie problem, bo nie ma rozmiarów w wersji Extra-Wide, napisałem maila do serwisu RoseBikes z zapytaniem o dostępność produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Miałem ten sam problem z doborem szerokości buta. Wreszcie dobrałem sh o64 ale jedna para w sklepie była za waska a druga była dobra. Ostatnio w Decatlonie mierzyłem buty spd / nie pamietam jaka marka - ale coś około 300 zł/ i szerokość na moją stopę była dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jaką masz szerokość stopy zadra1965 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Szerokość mojej stopy to ok. 11,3 cm. Mam jeszcze buty SH M 082Y i tez są na szerokość odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 sa tylko SH-M082 bez literki Y, tak wogole co ona oznacza ? Dzwoniłem do bikecetner i niestety nie maja nic szerokiego, prosili abym wysłał im maila w razie czego jak będzie dostawa to będą dzwonić. Mavic Rush Maxi o rozmiarze 43 i 1/3 ma szerokość wkładki 10 cm , nie będą za wąskie ? Dzwoniłem jeszcze do paru innych sklepów ale niestety bez rezultatów , Northwave Hammer SBS maja 9-9,5cm szerokości wkładki przy moim rozmiarze, Scorpius podobnie, jeśli chodzi o Shimano to czekam na maila ze sklepu z numeracja tęgości buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Na stopach miałem co prawda tylko Exustary E-SM303, ale nie powiedziałbym, że to jakieś wybitnie szerokie buty. Tych akurat nie mierzyłem choć porównując zdjęcia podeszwy z moimi E-SM306 rzeczywiście są wyraźnie węższe. Exustar E-SM306 w rozmiarze 45 ma realną szerokość wkładki 10cm. Na oko równie szeroki jest np. E-SM321. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Dzwoniłem po sklepach w sprawie tych Exustar-ów i nie maja niestety tych butów, eh chyba będę musiał poczekać do wiosny z tymi butami ... macie moze jeszcze jakies propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayus Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 exustary: https://ramasport.pl/kategorie-glowne/stroje-rowerowe/2011-12-15-19-59-541/kross-buty-spd-mtb-e-sm303-detail https://ramasport.pl/kategorie-glowne/stroje-rowerowe/2011-12-15-19-59-541/kross-buty-spd-mtb-e-sm324-detail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 są to buty na rzepy, po 2 nie są już dostępne w moich rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.