Skocz do zawartości

[stery] Szukam sterów/łożysk IS41

Hedo77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, podczas demontażu amortyzatora którego wysyłałem do serwisu, zapodziałem gdzieś łożyska sterów zintegrowanych Cane Creek IS 41, czy mogę gdzieś kupić same łożyska w oznaczeniu technicznym : IS41/28.6/H9/K/IS41/30/H1/K, czy jednak muszę wykosztować się 160 zł na całe stery ? A może istnieje jakiś tańszy zamiennik ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ; D

Help me, bo już nie mogę wytrzymać bez działającego roweru  :icon_confused:  :icon_confused:

Czy te stery będą pasowały pod ten standard cane creek ? http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/stery-rowerowe/a-head-1-1-8-cala-28-6-mm/p,stery-aco-hs24-internal-1-1-8-czarne-author,161188.html

Napisano

Dzięki bardzo, zdziwiła mnie cena 180 zł, za same łożyska, kiedy cały ster kosztuje 160 zł  :icon_confused:  :icon_confused:

Może istnieje jakieś tańsze rozwiązanie tej patowej sytuacji ? 

Napisano

Niestety te z aukcji to są pół zintegrowane i do tego do główki ramy 44 mm  :icon_confused:

Od dwóch dni szukam sensownego zamiennika cane creek-ów i już mi się to wszystko miesza, jeśli do końca tygodnia niczego nie ogarnę to biorę nówki cane creek za 160 zł ;s 

Ale może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł i świeże spojrzenie na ten problem ? 

Napisano

Powodzenia, ja swego czasu szukałem do półzintegrownanych. Myślę sobie wymienię sobie od razu dwa, bo to w końcu grosze - pewnie po max 4 zł (dałem z górką, bo to wszak branża rowerowa). Jak je znalazłem - co wcale nie jest proste z uwagi na kształt tego łożyska - i zobaczyłem cenę to oniemiałem. Ludzie z mojej rodziny związani z przemysłem, bez zbędnej skromności powiem, że z  przeogromną praktyką pukali się w głowę. Właśnie wtedy zobaczyłem jakim jestem frajerem, że zostałem namówiony przez ludzi z tego forum na "bezobsługowe maszynki" bez słowa krytyki ileż kosztują później te cudowne łożyska. Mam, bo mam, ale teraz nigdy w życiu w przypadku sterów bym tego nie kupił.

Napisano

I co te żale mają wspólnego z tematem?

Wracamy do tematu. Cane Creek 1 1/8" to będzie coś takiego: http://www.ebay.com/itm/30-15x41x6-5mm-36-x45-2RS-Cane-Taper-ACB-Angular-Contact-Bearing-1-1-8-Headset-/261320498662?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3cd7ea5de6

Inna opcja - szukasz najtańszych sterów zgodnych ze standardem Cane Creek, z których możesz wyjąć łożyska. I tu mała podpowiedź, te same lożyska znajdziesz w sterach zewnętrznych, pół-zintegrowanych i zintegrowanych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...