assasin211 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam. Mam problem z wyborem roweru... Roweru będę używał w 65 % w lesie 35 % na asfalcie, tylko mówiąc w lesie mam na myśli normalną jazdę czasami po ścieżkach czasami w gorszych warunkach lecz nie będę się ścigał jeździł jakoś strasznie ostro czy skakał... I właśnie wpadł mi w oko Limber Tasso rama 19 a mam 182cm wzrostu . Doradźcie czy to to dobry wybór a jak tak to czy to dobra rama bo gdzieś czytam że jest strasznie krótka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Mam ramę od Limber VX7 Pro w rozmiarze 21". Po przyłożeniu do Kross Level A4 (2011) jest prawie identyczna z rozmiarem 19". Ale to ramy pod koło 26".Najbezpieczniej moim zdaniem będzie udać się do sklepu i przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Tylko jest taki problem że w okolicy 60-100 km nie ma tego roweru, i jeszcze jedno ile masz wzrostu ? Bo tak szczerze mówiąc to napaliłem się na rower z kołami 29 ale mam nadzieje że dla mnie kompletnego amatora to nie będzie problem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Problem w tym, że marka Limber nigdzie nie chwali się geometrią, więc bez tego nic nie można powiedzieć/porównać, poza subiektywnymi odczuciami. http://www.team29er.pl/start/rowery/1010-limber-zwinny-jak-przodek-dziaowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mam jeszcze jedno pytanko czy opony 29''x2.2 będą się dużo gorzej (ciężej) prowadzić na asfalcie niż opony przeciętnego trekinga 28''. Bo jestem zielony w tych sprawach a po asfalcie chce też trochę pojeździć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Generalnie każda opona terenowa toczy się gorzej niż trekingowa. Tasso stoi na Kenda Kadre. Średnio szosowy bieżnik. W razie gdy dużo będziesz pomykać na asfalcie, trzeba będzie pomyśleć o zmianie na semi slicka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Spoko najwyżej oponki się wymieni :] Bo roweru z innej firmy z oponkami 29 do 1500zl chyba nie znajde ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Z tego co kojarzę Limber Tasso to chyba jedna z lepszych - o ile nie najlepsza oferta na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Dzięki wielkie za info. Poczekam jeszcze z 2 dni na nową kolekcje a jak nic nie daja w rozsądnej cenie to będę musiał kupić z ramą 19" bo większych już nie da się znaleźć z kolekcji 2014 ...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decek Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 i co kupiłeś rower ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veetech Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Na Allegro jest już Limber Tasso z kolekcji 2015... i jest gorzej niż rok temu. Gorszy sprzęt i nawet kolorystyka słaba... Strona producenta jeszcze nie działa, ale jeden ze sprzedawców reklamuje go jako trekkingowy a nie jak poprzednio MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Kupiłem z kolekcji 2014 :] i na razie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decek Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 ja jednak pójdę w kierunku Lazaro, przynajmniej jakiś kontakt z producentem jest bardzo dużo użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
assasin211 Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ja też myślałem o lazaro, lecz do limbera przekonało mnie znacznie lepsze wyposażenie w podobnej cenie :] Może teraz się coś zmieniło ale to ja już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi