Skocz do zawartości

[rower] pierwszy rower typu fitness do 4tys

grzala25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam robię przymiarki do zakupu roweru typu fitness znalazłem  trzy pozycje ktore wpadły mi w oko ale nie wiem czy pod moja wage będą dobre waze 112kg i mam 196cm wzrostu wiec rower bedzie mial co dźwigać pierwsza to http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/1453/Lapierre.Shaper.500/  a druga http://www.bikestore.cc/haibike-tour-flatbar-tiagra-schwarzrot-2012-p-164183.html  trzecia http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/fastroad.slr.2/18830/76295/  nie znam sie zupelnie na osprzecie szosowym wiec prosze was o pomoc ktory bedzie spoko ? oba dostepne w granicach 3,5tys u nas

Napisano

oba dostepne w granicach 3,5tys u nas
 Wybierałbym pomiędzy Lapierre a Giantem. W obydwóch są założone opony 28 mm, osprzęt lepszy jest w tym pierwszym ale Giant ma hamulce tarczowe co jest dość istotne biorąc pod uwagę Twoją wagę. Nie wiem jak z wytrzymałością kół w tych rowerach. Zobacz na tego Radona który zdecydowanie jest na lepszych kołach, bądź na tego który jest ponad Twoim budżetem ale na bardzo dobrym osprzęcie. Może taki Triban by Cię zainteresował, osprzęt w tej cenie jest dobry, karbonowy wideł no i Decathlonów jak mrówków :P Zawsze możesz podjechać i się przymierzyć, popytać się sprzedawcy i zobaczyć czy szersza oponka do niego się zmieści. 
Napisano

Witam ponownie dzięki za odp . własnie u mnie wszystko głównie rozbija się o kola czy wytrzymają moja wagę plus uroki naszych dróg w swoim wheelerze obecnie od kilku lat mam kola dt swiss i raz tylko miałem defekt szprychy a tak kola proste i mocne! ale jak sie to ma do roweru szosowego/fitness tez musza być aż tak wytrzymałe? chyba ten giant będzie spoko bo własnie ma tarczowe hamulce felga już tak nie cierpi a i siła hamowania lepsza bo chyba na osprzęcie to aż tak wielka przepaść nie jest??

Napisano

chyba ten giant będzie spoko bo własnie ma tarczowe hamulce felga już tak nie cierpi a i siła hamowania lepsza bo chyba na osprzęcie to aż tak wielka przepaść nie jest??
Wielkiej przepaści nie ma ale ten Giant ma koła które są wielką nie wiadomą. Są opatrzone logiem Gianta więc ciężko określić co to za szprychy, piasty i obręcze. Zatem trudno ocenić czy wytrzymają pod Twoją wagą. Ja bym szukał fita z która ma koła z logiem bardziej znanych firm.
Napisano

znalazlem cos takiegojeszcze i tak mysle ze moze warto dokupic dobre kola i bedzie git?
Tego modelu już nie ma podałem Ci podobny w moim pierwszym poście, co do Tribana to jest on na oponach szer. 23 mm, nie wiem czy szersze wejdą. W Katowickim decathlonie maja na stanie cełą numerację tych fitów. Czy warto według mnie tak, mają w miarę dobry osprzęt za nie wielką cenę.
Napisano

ok dzięki zerknę w lodzi bo tu mam bliżej 50km kurcze szkoda ze nikt kto posiada podobny rower sie nie odezwał moze bym sie dowiedział na co zwracać jeszcze uwage... dzieki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...