MTBowiec97 Napisano 19 Stycznia 2015 Napisano 19 Stycznia 2015 Witam, zabrałem się za przegląd wyżej wymienionego Rometa i napotkał mnie problem. Mianowicie nie mogę zdjąć korby Klin wyciągnąłem bez problemu, natomiast ramię już tak łatwo nie chce zejść. Tak jakby coś je blokowało. Wspomogłem się młotkiem, ale za wiele nic to nie dało. Może powinienem mocniej uderzyć ? A może jakaś inna przyczyna tego ? Macie jakieś pomysły ? Pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2015 Tylko klin trzyma ramię. Większa przemoc jest potrzebna.
djzatorze Napisano 19 Stycznia 2015 Napisano 19 Stycznia 2015 Jeżeli masz dostęp do warsztatu, zdejmiesz korbę ściągaczem do łożysk. Trochę pomoże też rozgrzanie ramienia korby, np. opalarką.
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2015 Jak zeszło tyle to ma zejść do końca, możliwe że oś jest lekko sklepana dlatego nie chce zejść.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.