Green7 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Jak wygląda budowa rock shox xc 30?Czy skomplikowany jest serwis takiego amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Prosty jak budowa cepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A są dostępne jakieś zdjęcia jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/sites/default/files/techdocs/2014_rockshox_spc_rev_a_0.pdf 11 strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ten amortyzator ma podobno smarowanie olejowe, jaką ilość należy wlać oraz jakiej gęstości olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) http://www.forumrowerowe.org/topic/152791-serwis-rock-shox-reba-dualair-kompleksowy-serwis-od-a-do-z/ http://www.forumrowerowe.org/topic/157423-serwis-recon-gold-tk-2012-moje-spostrzezenia/ Nie zauważyłem, że to wersja coil. Po za tym to tak jak Puklus napisał. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z tego co widzę w pdfie można mu zastosować pół kąpiel olejową, czyli wartości rzędu 10-15ml na goleń oleju 15Wt, może także być 10. To nie ma większego znaczenia, olej powinien w miarę płynny by się ładnie chlapał i smarował. Aczkolwiek goleń ze sprężyną powinna być obficie nasmarowania smarem. Jest tam sprężyna stalowa która jak wynika z pdfa nie jest specjalnie odizolowana od dołu więc olej nie był by tutaj chyba najlepszym rozwiązaniem. Ale nie miałem styczności z tym widelcem wiec cieżko mi powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Nie wiem po co zadawac takie pytania, skoro na stronie Srama jest manual z wszystkim. Nawet jakby czegos nie bylo, to budowa jest analogicznaz jemu podobnymi. Ilosc oleju, to juz jest tutaj walkowana wrecz na poziomie trolowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Czyli jak smaruje się to smarem stałym to nie "zniknie" on za szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi