Rengar Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Witam, w tym sezonie chcę kupić gps do wypraw rowerowych i zastanawiam się między tymi dwoma. Jakie są różnice między nimi? Czy wersja pro dokładniej pokazuje pozycję na mapie oraz dokładniej prowadzi wgranym śladem?
arroyo Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Wersja PRO wyposażona jest w pomiar pulsu, czyli oprócz GPSu dostajesz jeszcze pasek na klatę.
Rengar Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Tylko taka jest różnica między nimi? Chcę wiedzieć czy w terenie są jakieś widoczne różnice w pracy urządzeń jak np dokładność pozycji na mapie, bo jak różnica żadna albo nie wielka nie ma sensu dokładać te 200zł.
wojtas7 Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Mam 260 i w tej cenie całkowicie wystarcza na prowadzenie po nieznanym terenie po zadanym tracku .gpx. Urządzenie to maks tego co można wycisnąć z GPS bez mapy - pokazuje jedynie ślad i kierunek więc na rozdrożach można się pomylić, trzeba korygowac po 50m.
MasterYoda Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Zasadniczą przewagą modelu 260 Pro jest wsparcie dla ANT+ czyli czujniki kadencji, prędkości, pulsu w tej technologii będą współpracowały z 260 Pro.
Rengar Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Napisano 19 Stycznia 2015 Gpsa potrzebuje tylko do wypraw po śladach i zależy mi aby jak najdokładniej określał na mapie i prowadził. Dodatkowe funkcje jak kadencja itp nie mają znaczenia dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.