KwiatekZloty Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Mam taki problem, ostatnio amortyzator reba race, dosyć stary model bo nie widze takiego w sklepach, przestał się uginać. Nawet po spuszczeniu powietrza jest zablokowany. Ciągle mam z nim problemy, a to brud wychodzi na ślizgach a to uciekało powietrze. Na co mogę go zmienić żeby nie naprawiać go co chwila? Rower jest zadbany, był przeglądany regularnie w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Prawdopodobna przyczyna to przedostanie się oleju z tłumika do dolnej goleni. Amortyzator trzeba rozebrać i wymienić uszczelnienia. Na ten moment lepiej nie jeździć bo może się skończyć wypchnięciem uszczelki kurzowej. Czy wspomniany serwis zajmował się również amortyzatorem? Ile przejechał od ostatniej zmiany uszczelnień/oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 po wymianie wszystkich uszczelek i oleju powinien dobrze działać, jeśli nie jest zatarty. powodem nieuginania może być przelany olej z tłumika do dolnych lag lub zepsuta blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ile taka naprawa może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 całkowity serwis to może być koszt około 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Jak chcesz mogę sie tym widelcem zająć. Mam trochę czasu wiec mogę kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ile sobie za taki serwis życzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Sama/Sam? sobie zrob Sa tematy na forum jak samemu sobie ogarnac taki amorek, czyli nic trudnego Edytowane 20 Stycznia 2015 przez gajutrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Jak już to sama Kompletnie nie mam do tego narzędzi ani chęci na takie skomplikowane naprawy, najlepiej gdyby ktoś się tym zajął, tylko nie wiem gdzie szukać pomocy. W okolicznych sklepach rozkłądają ręce. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez KwiatekZloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Myślę, że lepiej będzie jeśli napiszesz skąd jesteś. Najwięcej pomocy wtedy znajdziesz pisząc w odpowiednim dziale regionalnym o tutaj: http://www.forumrowerowe.org/forum/74-regionalne-grupy-rowerowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KwiatekZloty Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za rady, myślę że ktoś z forumowiczów pomoże w naprawię, oferty posypały się lawinowo Edytowane 22 Stycznia 2015 przez KwiatekZloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi