Skocz do zawartości
  • 0

Oświetlenie godne polecenia

Gość Kasia

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich :)

Bardzo proszę o pomoc w wyborze oświetlenia roweru (przód, tył). Oświetlenie, które posiadam jak się okazało nie nadaje się do niczego, no może do oświetlenia garażu owszem, ale na pewno nie do jazdy po zmroku. O zgrozo przekonałam się o tym na własnej skórze, to co było obiecane na opakowaniu nijak się ma do rzeczywistości. Po zmroku "super mocna" lampka dała tak marne światełko, że jak bym jej nie miała to by nic nie zmieniło w widoczności, nie mówię już o bezpieczeństwie. Dobrze, że miałam kilka odblasków i kamizelkę ze sobą - było mnie przynajmniej widać. 

Proszę polećcie coś sprawdzonego co da dobrą widoczność po zmroku. 

Pozdrawiam

Kasia 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A może podasz ile chcesz na to wydać? Różnica jednego albo dwóch zer potrafi uczynić wielką różnicę.

Poza tym na tym forum jest masa tematów o oświetleniu włącznie z tematem o oświetleniu w różnych przedziałach cenowych.

Napisano

Fakt, nie pomyślałam żeby podać przedział cenowy myślę o czymś w granicach 100 - 150 zł, ale jeśli trzeba będzie więcej wydać to nie będzie wyjścia, jeżdżę ostatnio dużo po zmroku więc na bezpieczeństwie nie można oszczędzać. Teraz ratuję się latarką doczepioną do kierownicy. Tył dobrze oświetlony, ale można by wymienić na nowy.

Napisano

Poniżej masz przykład bardzo taniego i bardzo wydajnego oświetlenia na rower, włącznie z długimi leśnymi wyprawami na kilka godzin.

Płatność jest prosta bo przez PayPal, paczka przychodzi po około 2 tygodniach. Takie zestawy można również kupić w Polsce na Allegro lub bezpośrednio na światełka.pl ale odpowiednio droższe z uwagi na przeróbki techniczne.

https://www.fasttech.com/shoppingcart

Oczywiście koszty takiego zestawu można jeszcze obniżyć poprzez zakup używanych ogniw, ale ich gorsza pojemność i stopień zużycia na pewno wpłyną na czas pracy latarki. Prezentowana całość nie przekracza kwoty 140zł a świeci mnie więcej tak:

http://www.swiatelka.pl/upload_img/obrazki/IMG_52f68299209723180.jpg

Napisano

Dzięki za rady :)

Errwin pod pierwszym linkiem nic nie wyświetla (możesz podać nazwę bądź model tego oświetlenia?) link z fotką działa, takie oświetlenie było by super rozwiązaniem :)

Napisano

Hej,

Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale jeśli tak to mam na zbycu lampe Cateye Volt 300. moge ja zaoferowac za 120 zeta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...