Skocz do zawartości

[Maja Włoszczowska] w Kross Racing Team

Rekomendowane odpowiedzi

Myślisz że ja tak serio? ;) Niemniej jednak jak już polubię daną markę to fakt, jestem jej wierny dopóki się "nie zepsuje". Ale nie o tym mowa. 

bo na pewno będzie więcej możliwości, żeby się z nią pościgać w Polsce, a przynajmniej spotkać na akcjach promocyjnych

Tu przyznam rację, zdjęciem z najlepszą kobiecą łydą w Polsce z jakiś targów bym nie pogardził  :thumbsup:

No i bardzo dobrze. Będę kibicował Krossowi.

Btw.

Jasne, jestem takim fanatykiem mojej marki że nawet jakbym miał dopłacać do interesu to bym wybrał :woot:

Bardzo zdrowe podejście! Jakby większość ludzi miała w sobie choć trochę tzw. patriotyzmu gospodarczego to Polska nie byłaby Bangladeszem Europy. W większości produkuje u nas półprodukty i wysyła za granice, gdzie marki zgarniają większość profitów z sprzedaży dóbr.

• Mod Team

Kłaniam,

Przyznaje sie bez bicia, nie sledzę, ale Wój Gógiel pomaga nieco...

I może tak mi sie tylko zdaje ale chyba Majka nie miała jakiegos powalajacego sezonu 2014.

Także może dlatego one Bardziej Szanowane Marki nie zlożyły jej oferty?

A tak poza tym, to co zlego jest w jeżdżeniu dla polskiej marki? Bo dla mnie git.

Sam bym z chęcia miał same polskie rowery w stajni, o ile trafiałyby w moje nietypowe potrzeby...

Szacunek...

I.

• Mod Team

I może tak mi sie tylko zdaje ale chyba Majka nie miała jakiegos powalajacego sezonu 2014. Także może dlatego one Bardziej Szanowane Marki nie zlożyły jej oferty?

Aż tak źle nie było, skoro utrzymała 6 miejsce w rankingu UCI.

Te oferty pewnie były, ale jak ktoś słusznie zauważył IO w Rio to świetna reklama i nobilitacja dla takiej marki jak Kross.

Dość ryzykowne pociągnięcie, bo wszyscy wiemy, że jedna kontuzja może zniweczyć wszystkie plany, ale może okazać się strzałem w przysłowiową dychę.

Poza tym, tylko się cieszyć.

Jakby większość ludzi miała w sobie choć trochę tzw. patriotyzmu gospodarczego to Polska nie byłaby Bangladeszem Europy.

Trochę to naiwne w globalnej wiosce swobód gospodarczych, wolnego rynku, transferu kapitału i siły roboczej. Kross to nie jest piekarnia pana Henia co pieczywo na dzielni sprzedaje. 90% roweru jest złożone na tajlach wyprodukowanych w czajna, pakistan i indie a większość produkcji idzie za granicę. Przez 45 lat przerabialiśmy socjalistyczny patriotyzm gospodarczy i nic dobrego z tego nie wyszło.

Więc cieszę się ,że mogę zakupić rower taki jak chcę, bo tylko dzięki temu Kross czy Romet może osiągnąć sukces rywalizując na równych zasadach z najlepszymi. Póki co nikt jeszcze nie wymyślił nic mądrzejszego niż wolny rynek, a żeby nie było że hejtuje to kibicuję Krossowi i Rometowi i obyśmy doczekali czasów, kiedy te marki zawitają na taką lub podobną listę :)

http://images.singletracks.com/blog/wp-content/uploads/2014/08/best_mtb_gear_2014.jpg

Ja nie wiem , co wy się tak dziewczyny przykleiliście...że niby strata, jakiś niski lot, upadek. Rzesz w mordę - co jak co, ale głupia nie jest. Skoro się na taki ruch zdecydowała, znaczy że zaproponowane warunki są dla niej jak najbardziej akceptowalne. Sądzę że rower Kross też przygotuje odpowiedni...ogólnie, dla mnie na in +, duży plus...

Zobaczymy co się okaże - ja im wszystkim (team Kross) życzę samych wygranych ...end...

Kasa z kontraktu nie jest dla niej najważniejsza, choć pewnie też ważna.

Jednak priorytetem jest zapewnienie odpowiednich warunków przygotowań do Rio.

Dla innych zespołów ważniejsze jest na przykład uczestnictwo w Pucharach Świata, dlatego być może, pomimo otrzymywania ofert od innych zespołów, Majka je po prostu odrzucała.

Jedno z drugim jest nierozerwalnie związane, chcąc wystartować w Rio trzeba startować w Pucharach Świata i zdobywać punkty do klasyfikacji UCI, gdzie zajęte miejsce decyduje o liczbie zawodników wystawianych na olimpiadę.

Maja w Polsce ma dużo większą wartość marketingową niż za granicą, więc pewnie Kross zaproponował jej dużo lepsze warunki od innych. Szczerze życzę powodzenia Mai i Krossowi, żeby stał się jedną z bardziej rozpoznawalnych polskich marek i produkował rowery dobre jakościowo :)

Odnośnie warunków to Maja kiedyś mówiła, że najlepiej mieli w CCC. Czasem zdarzało się, że latali nawet prywatnym samolotem prezesa... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...