Skocz do zawartości

[czyszczenie] mop parowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co kojarzę to ma dość wysokie ciśnienie i temperaturę czyli dwa czynniki, które bym omijał z perspektywy czyszczenia roweru. Chyba, że wymyślili coś nowego.

Napisano

Można znaleźć na YouTube ludzi którzy myją rowery myjkami parowymi ( steam cleaner) ale nie mopem parowym - fizycznie chyba było by to trudne ze względu na budowę takiego mapa

Napisano

W przeciwieństwie do tego co widać na ekranie, to takie myjki parowe nie mają aż takiego ciśnienia by domyć rower z błota, zaś sama szkodliwość jest według mnie znacznie mniejsza niż w przypadku wiadra i gąbki, bo prawidłowo użyte urządzenie nie zostawia żadnej skondensowanej pary, a to co zostaje wyparowuje w oczach. Mam takie coś w domu ale służy do czyszczenia podłóg, bo tak jak tobo zauważył - były by problemy z funkcjonalnym użyciem takiego mopa, a parownice które dały by radę są drogie, nawet jak na miejsca w których to powinno być zakazane.

Napisano

Myślałem o czymś takim

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-clatronic-oczyszczacz-mop-parowy-i4901746531.html

Technicznie nie powinno być problemu z wykorzystaniem. Ciśnienie mniejsze niż w myjkach ciśnieniowych, więc pomyślałem, że może bezpieczne.

Tym możesz odparować kurz. Wynalazek w sam raz do zabrudzeń domowych i do roweru używanego staniem w garażu. Kup pędzel malarski 2 cale, drugi 1 cal. Do tego wiadro wody z płynem do mycia naczyń i po 10 minutach będziesz miał ten sam efekt.

To cudo mam w domu, żona woli jednak klasyczne środki i sposoby. 

Napisano

To cudo mam w domu, żona woli jednak klasyczne środki i sposoby.
Ma to jakieś ciśnienie porównywalne z myjką ciśnieniową? 
Napisano

Myślałem o czymś takim

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-clatronic-oczyszczacz-mop-parowy-i4901746531.html

Technicznie nie powinno być problemu z wykorzystaniem. Ciśnienie mniejsze niż w myjkach ciśnieniowych, więc pomyślałem, że może bezpieczne.

Kupiłem takie coś i  :verymad: szkoda kasy na to, mimo tego ze grosze kosztowało.

Teraz stoi tylko w garażu, bo ani do roweru ani do domu się to nie nadaje.

Fajnie wygląda tylko w reklamie.

Na dodatek ja kupiłem od razu uszkodzone, grzałka była spalona 3 tygodnie czekałem na naprawę.

Samo czyszczenie czegokolwiek tym też upierdliwe.

Jedyne co w tym moim jest fajne to długi kabel  :icon_lol: do prądu, kiedyś tam się na coś przyda.

Ma to jakieś ciśnienie porównywalne z myjką ciśnieniową? 

Porównania nie ma żadnego do myjki ciśnieniowej czy "karczeru" 

Pozdrawiam.

jka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...