nachwile Napisano 12 Marca 2015 Autor Napisano 12 Marca 2015 Po dość długim zastanawianiu się, kupiłam SPD m530 https://www.google.pl/search?q=pd-m530+white&biw=1280&bih=671&source=lnms&sa=X&ei=OfsBVdTEHIK3OsqPgIAO&ved=0CAYQ_AUoAA&dpr=1 M520 zwróciłam, bo tak jak kolega wyżej napisał, są marnej jakości. Wczoraj pierwsza perzejażdżka po okolicy i powiem, że to fajna sprawa Miałam wizję ciągłych upadków, a jednak obyło się bez gleby. Sprawdzone na asfalcie, w lesie, zjazd z drewnianego pomostu i od razu podjazd pod stromą górkę. Obym tylko zawsze pamiętała, żę trzeba nogę do zewnątrz skierować Pozdrawiam
MikeSkywalker Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 M520 zwróciłam, bo tak jak kolega wyżej napisał, są marnej jakości. Ale w sensie że pedały? Sporo osób je chwali
provid Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Po dość długim zastanawianiu się, kupiłam SPD m530 Polecam również A530 - SPD z jednej strony a z drugiej typowo platforma. Fajna sprawa dla turystycznego raidera M520 zwróciłam, bo tak jak kolega wyżej napisał, są marnej jakości. To mało wiesz o jakości tych SPD Mogę pokazać Ci moje jak są zeszmacone, znorane, zmasakrowane + wiele innych epitetów mogę użyć a nadal dzielnie się sprawdzają Chciałbym, żeby moje XC6 tyle wytrzymały co M520
nachwile Napisano 13 Marca 2015 Autor Napisano 13 Marca 2015 Edit: albo mi wcięło kawałek wypowiedzi, albo coś pokreciłam. Zwracam honor 520, te pedały są ok, ale dołączone do nich nakładki są beznadziejne. Wykonane plastiku. A znowu te m530 to kontynuacja m520 więc różnią się chyba wielkością i tym, że jest większe podparcie dla buta. Mi akurat o coś takiego chodziło, zobaczę jak się sprawdzą w dłuższych trasach i da się jechać w adidasach oczywiście krótkie trasy ale da radę.
Dr_Burbon Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 Cześć, poszukuję pedałów platformowych. Mam dodatkowe wymaganie, by były dość wąskie - powiedzmy do 95 mm. Chcę uniknąć (lub zmniejszyć częstość) zahaczania pedałami podłoża przy przechylaniu się na zakrętach Poza tym muszą być całkiem wytrzymałe - tu się rodzi moje pytanie: czy nylon w tym przypadku odpada? Jeśli tak, to jakie aluminiowe modele byście polecili? Budżet między 50-200 zł, oby były jeszcze wagowo przystępne. Pozdrawiam Edit: nie tworzyłem nowego tematu, gdyż nazywałby się tak samo, jak ten A chciałem uniknąć dubla.
Wagabunda Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Polecam również A530 - SPD z jednej strony a z drugiej typowo platforma. Fajna sprawa dla turystycznego raidera Mam pytanie odnośnie tych A530, bo właśnie rozważam ich zakup - jak z ich trwałością? Czy jakościowo są porównywalne np do M540, czy też to inna kategoria?Czy w przypadku wyboru pedałów czarnych (chyba są lakierowane na czarno)farba nie wyciera się? Może lepiej wybrać srebrne?
MikeSkywalker Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Z tego co pamiętam M530 to model M520 z dołożoną tą platformą.
mklos1 Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Posiadam pedały z jednostronnymi zatrzaskami M324. Problematyczne i nie wygodne. Jak spd, to tylko i wyłącznie obustronne zatrzaski.
Wagabunda Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Z tego co pamiętam M530 to model M520 z dołożoną tą platformą. Tak to wiem, ale ja pytałem o A530 a to zupełnie co innego. Anybody?
chudeusz09 Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Mam A530 czarne od około 4-5kkm. Korzystam tylko z platformy bo buty zakupiłem dopiero wczoraj. Trochę się platforma wyciera ale nie ma tragedii. Żadnych zgrzytów ani innych dźwięków z pedałów nie słychać. Chodzą płynnie, luzów nie stwierdziłem. Sama platforma daje dosyć pewne podparcie dla buta. Pedały są tak wyważone, że ustawiają się w pionie platformą do przodu co ułatwia "znalezienie odpowiedniej strony".
pokerman9 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam zamierzam zmienić pedały na takie z pinami,które będą bardziej trzymały moja stopę. jeżdżę 50/50 asfalt,lasy itp. zastanawiam się nad takimi http://allegro.pl/ns-bikes-aerial-morskie-pedaly-platformy-wyprz-i5290120060.html doradzicie coś?
MikeSkywalker Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Miałem droższe Aeriale na łożyskach maszynowych i trzymały buta naprawdę nieźle, jeśli tutaj piny są podobne to dadzą radę a w zwykłej jeździe i te kulki sobie poradzą.
pokerman9 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 W takim razie zastanowię się nad nimi chyba,że znajdę podobne jakościowo w niższej cenie
maciejga Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Czy takie pedały jak wyżej z pinami sprawdzą się lepiej od ramek (np takich: http://allegro.pl/pedaly-wellgo-lu-c27-z-jednego-kawalka-al-super-i5010938761.html ) Biorąc pod uwagę, że używam butów z bieżnikiem (http://www.wysepka.pl/3261-thickbox_default/buty-scott-trail-boa-lady-2014.jpg) Zależy mi głównie na tym by noga się nie ześlizgiwała gdy jest mokro/błoto. P.S. Nie chcę używać SPD
MikeSkywalker Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Bez porównania - platformy będą trzymać o wiele lepiej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.