Skocz do zawartości

[licznik] V-Bike, na telefony z systemem Windows Phone

brave

Rekomendowane odpowiedzi

To że przy 100% ustawionych na 45 st przewyższenie policzysz dla każdego % z pamięci a do 100% dla 90 st musisz znać tabelę wartości funkcji sin/cos.

Możesz podać jak tego dokonasz? Bo ja w ostatnim poście odalem przykłady jak to liczyć w obie stgrony.

Co do użycia akcelerometru do pomiaru kątów jestem bardzo sceptyczny. Dlaczego? bo rozmwiamy o jeździe na rowerze = dynamiczne zmiany przeciążeń. Pomiar będzie dokłądny tylko gdy się zatrzymamy :P

Jedynym sensownym rozwiązaniem jest stosunek różnicy zmiany wysokości do przebytej trasy (dane z GPS) w jakimś skwantowanym przedziale czasu np. co 5s. Czyli wracamy do podstaw dyskusji SINUS :P

Skoro nie masz pomiaru wysokości na podstawie ciśnienia to nie ma innego sposobu niż dane z gps.

Btw. Gps liczy drogę w poziomie nie rzeczywistą wiec taki pomiar da "twojego" tangensa ;)

Ale juz liczniki z pomiarem barometrycznym wysokości mierzą drogę "po skosie" i wyliczają sinusa.

• 3 tygodnie później...

Witam! Polska instrukcja obsługi dla V-Bike jest gotowa. Jest to taka wersja na szybko, będę ją jeszcze sprawdzał i ewentualnie poprawiał błędy i niedopatrzenia. Można ją zobaczyć tutaj lub z poziomu aplikacji przez link, tylko trzeba mieć zainstalowany program do czytania plików .pdf. Pozdrawiam!

Witam! Przygotowałem kilka motywów kolorystycznych, opcja pojawi się wkrótce z kolejną aktualizacją i tym samym zmienimy numer wersji aplikacji z 1.0.3 na 1.0.4. Tutaj przykłady jak to będzie wyglądać (google już ma nieco inne linki do obrazków i forum ich nie obsługuje, nie wiem jak długo będzie widniał ten obrazek z OneDrive, w razie czego można zobaczyć go tutaj):

backlights.png

Do gustu przypadła mi bardzo wersja zielona. Oczywiście można dodać więcej kolorków. Jak mielibyście pomysły na inne wersje kolorystyczne, to fajnie byłoby dostać wiadomość z pomysłami. Mam już nawet pomysł na kolejny, taki ostry niebieski jak w tych nowoczesnych samochodach : P Pozdrawiam!

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...