dawkon13 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam Czy ktoś z Was wie może jak jest w wytrzymałością łańcucha UG50 z okolic lat 90-tych? Ostatnio zakupiłem taki za 20 zł- sprzedawca mówił, że to jest dawna produkcja i jest wytrzymalszy od tych dzisiejszych Myślicie, że będzie bardziej żywotny od HG40 z 2014? P.s Ktoś już testował kulturę pracy łańcucha UG z kasetą HG (dokładnie HG41)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Dawna produkcja czy dawna konstrukcja ??? Rewelacji bym się nie spodziewał - jeździć i mierzyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawkon13 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 @up, dawna produkcja, czyli materiały nie te co dzisiaj tylko lepsze Mam nadzieję, że zrobię chociaż 2k km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 2k robi z bólem nawet badziewny UG51 z obecnej produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawkon13 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 To mam nadzieję, że nie zje szybko kasety Na lato i tak planuję założyć ponownie HG40 (nie ma nawet 0,75 zużycia) - ten UG, jak nazwa wskazuje, nie ma HyperGlide, więc wolniej przełącza biegi- jutro zobaczę jak z jego głośnością itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Tu bym uważał, bo jak łańcuch lipny i szybko się rozciąga to kaseta obrywa nieźle. Także ja bym dojeździł ten HG40 bo to też słaby łańcuch, mi zeżarł kasetę bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 U mnie nie zeżarł, za to szybko się rozciągnął, nie lubi podjazdów. Ten UG nie budzi zaufania na oko, wystarczy zobaczyć jak wyglądają końcówki sworzni na zdjęciu w pierwszym poście. Ja bym się zaopatrzył w tym przypadku w przymiar do łańcucha, wystarczy najtańszy BikeHand, ewentualnie suwmiarkę i regularnie sprawdzał rozciągnięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.