kuba946 Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 Witam. Mam problem odnośnie hamulców tectro draco 2, zalałem je płynem hamulcowym dot4, przejeździłem tak jakieś 10 miesięcy, i dopiero teraz zorientowałem się że powinienem użyć oleju mineralnego. Z tego co się dowiedziałem to dot4 powoduje pęcznienie uszczelniaczy tłoczków, i tu pojawia się pytanie, czy da się jeszcze odratować te hamulce, czy są jakieś zestawy naprawcze ? Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 16 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 16 Stycznia 2015 membrany i oringi do wymiany. Cytuj
tobo Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 Jeśli hamulce nadal działają to spuść z układu dot, przepłucz go większą ilością oleju mineralnego. Cytuj
kuba946 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Napisano 20 Stycznia 2015 No właśnie a takie membrany i oringi da się gdzieś dokupić? Przepłukanie Olejem mineralnym raczej nie wiele da,ponieważ tego dota wlewałem za pomocą strzykawki z gumowym tłoczkiem, który po minimalnym kontakcie z płynem dot stał się dwa razy większy, tak podobno też działa dot na te membrany i oringi. Cytuj
jasinski21444 Napisano 20 Stycznia 2015 Napisano 20 Stycznia 2015 Jeśli hamulec ci działa normalnie a tak pewnie jest skoro go używałeś przez tak długi okres czasu to tylko przelej mineralem . A tłok strzykawki owszem puchnie jeśli jest wykonany z kiepskiej gumy , ja mam także z gumowym tłoczkiem - używam ich do minerala jak i dota i nic nie puchnie . Cytuj
kuba946 Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Napisano 21 Stycznia 2015 Ok. Zrobię tak jak radzicie, innego wyjścia i tak chyba nie mam. Zalej ten olej mineralny, trochę pojeżdżę, i znowu zmienię na świeży. Może coś to da. Dziękuję wam za pomoc Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 21 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2015 Co jest najważniejsze w tym temacie - nie napisałeś czy hamulce tuż przed wylaniem DOT'a działały jeszcze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi