kuba946 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Witam. Mam problem odnośnie hamulców tectro draco 2, zalałem je płynem hamulcowym dot4, przejeździłem tak jakieś 10 miesięcy, i dopiero teraz zorientowałem się że powinienem użyć oleju mineralnego. Z tego co się dowiedziałem to dot4 powoduje pęcznienie uszczelniaczy tłoczków, i tu pojawia się pytanie, czy da się jeszcze odratować te hamulce, czy są jakieś zestawy naprawcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 membrany i oringi do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jeśli hamulce nadal działają to spuść z układu dot, przepłucz go większą ilością oleju mineralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba946 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 No właśnie a takie membrany i oringi da się gdzieś dokupić? Przepłukanie Olejem mineralnym raczej nie wiele da,ponieważ tego dota wlewałem za pomocą strzykawki z gumowym tłoczkiem, który po minimalnym kontakcie z płynem dot stał się dwa razy większy, tak podobno też działa dot na te membrany i oringi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jeśli hamulec ci działa normalnie a tak pewnie jest skoro go używałeś przez tak długi okres czasu to tylko przelej mineralem . A tłok strzykawki owszem puchnie jeśli jest wykonany z kiepskiej gumy , ja mam także z gumowym tłoczkiem - używam ich do minerala jak i dota i nic nie puchnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba946 Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Ok. Zrobię tak jak radzicie, innego wyjścia i tak chyba nie mam. Zalej ten olej mineralny, trochę pojeżdżę, i znowu zmienię na świeży. Może coś to da. Dziękuję wam za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Co jest najważniejsze w tym temacie - nie napisałeś czy hamulce tuż przed wylaniem DOT'a działały jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi