cinek1987cinek Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Dzisiaj po dłuższej przerwie postanowiłem pokręcić trochę. Podczas jazdy i odblokowaniu amorka słyszałem, dziwne odgłosy podczas jazdy po nierównościach - jakby metal stukał o metal, najczęściej jak amor był w górze jakby dobijał do czegoś. W grudniu tego nie miałem. Rower i amor ma przejechane niecałe 900km. Golenie przeważnie czyściłem. Trochę sobie postał w domu. Co mu się mogło stać. Dopompowałem ciśnienie ale to nic nie pomogło. Ktoś dopomoże? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez cinek1987cinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Hmm, tam jest taka podkładka falista (wave spring) i to ona może być problemem. Poszukaj na necie/forum bo już było o niej pisane. Może to ona być przyczyna. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez lucass3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Yhm... w nowym amorze już jakieś problemiki ? Zastanawiam się czy ingerować czy oddać na gwarę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Najpierw poczytaj czy objawy są takie same i jak się problem rozwiązywało. Na 100% nie jestem pewny czy to to, ale kojarze, że stuki metaliczne połączone były właśnie z tą podkładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Zastanawiam się czy ingerować czy oddać na gwarę Jak masz gwarancję na rower to bym się nawet nie zastanawiał tylko od razu go oddał. Każda udowodniona ingerencja w rower przeprowadzona nie w autoryzowanym serwisie łączy się z utratą gwarancji więc nie ma o czym myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) W poniedziałek jadę do sklepu gdzie kupiłem. Niech ocenią. W sumie wymieniłem tylko korbe, ale to z tym nie ma nic wspólnego. Dziwne, że po miesięcznym staniu coś się zrypało. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez cinek1987cinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Panowie jeszcze jedno pytanko. Po 4 miesiącach od zakupu wymieniłem korbę. Jak pojadę do sklepu gdzie kupiłem rower to się do tego przyczepią (gwarancja) ? Czy lepiej powrócić do starej i wtedy jechać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Szczerze to lepiej wróć do starej. Często gwarancji udziela się na sprzęt w oryginalnej specyfice a zmiana korby sprawia że ta specyfikacja oryginalną już nie jest i mogą się tego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Dzięki za info. Chyba tak zrobię. Co do amora to nagralem film. Czy to może być winą braku oleju ?? RS Recon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Nie, brak oleju nie wpłynąłby na stukanie widelca. Faktycznie problemem może być ta podkładka lub coś wewnątrz mogło się poluzować i przy ugięciu stuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Oddałem bez zmiany korby. Zobaczymy co mi powiedzą. Generalnie korba kompatybilna z przerzutka Shimano o model wyższa. Wiec nie wiem w czym miał by być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam. Właśnie odebrałem rower. Okazało się, że coś się poluzowało w środku. Wszystko zrobione w serwisie Msport. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Najprędzej podkładka falista sie rozfalowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Możliwe. Najważniejsze że zrobili a ja nic za to nie zapłaciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 No to git, bo nie jest to może jakoś pracochłonne ale chwile trzeba temu poświęcić jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 No to elegancko Ważne że teraz wszystko hula jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Po co kombinować jak się ma jeszcze gwarancję ważną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi