FocusSuperBud Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 https://www.dropbox.com/sc/1mybyzh3i14cxb5/AAAQ3H6WJhDyUNH3STzcdrk2a a ten link działa ? https://www.dropbox.com/sh/seywy03z5ypyylu/AACOsgM0x5Be-Izio7c1yqrGa?dl=0 albo tu ?
ezios Napisano 26 Lutego 2015 Autor Napisano 26 Lutego 2015 Jakoś nie widzę tej opony na moim krążowniku szosy. Nie jedzie się na niej jak po kostce brukowej.
FocusSuperBud Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Nie wiem jak się jedzie nie jechałem jeszcze niestety może jutro gdzieś wyskoczę na chwilę . Ale w porównaniu do tamtych kobył Schwalbe Wicked Will to te wyglądają aż śmiesznie no ale coś za coś na tamtych to tylko w ciężkim błocie można było fajnie jechać asfalt to masakra była takie opory że ja wysiadałem a jak jeszcze pod górkę droga była to nogi mi się gotowały mam nadzieję że Mezcale będą śmigały podobnie do Hurricane Jutro zrobię fotki dla porównania Mezcal z Hurricane bo temat jest o Hurricane tylko muszę je umyć bo ostatnio zapuściłem się na Hurricanach przez pole i las a że było błotko trochę to są szare nie czarne
Sotnikov Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Czołem, Udało Ci się porównać za sobą te dwie opony?
FocusSuperBud Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Jeszcze nie ale proszę o cierpliwość jak pogoda się poprawi to porównam i napiszę tu o moich odczuciach Hurricane vs Mezcal .
FocusSuperBud Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Już po trasie niestety na ostatnim odcinku gdzie chciałem sprawdzić prędkość Mezcala kolega złapał kapcia i jechałem spokojnie za nim bo nie zabraliśmy nic żeby usunąć awarię ale jakoś na resztkach powietrza kolega dojechał do domu . Mezcale doładowałem na 4 bary no i muszę powiedzieć że jechało mi się super lekko i przyjemnie nie chcę jeszcze pisać że są tak samo szybkie jak Hurricane ale jedno jest pewne toczą się podobnie czyli opory na asfalcie bardzo małe . W większy piasek dziś się nie zapuszczałem ale ubite polne drogi Mezcal pokonywał gładko pewnie i szybko przeleciałem też po sporych kocich łbach dosyć ostro i tam amorki pięknie popracowały a oponki toczyły się dobrze i nie odczuwałem tych 4 barów za mocno no ale to pewnie amory zrobiły swoje chociaż na wyłączonych amorach na lekkich asfaltowych dziurach opony też ładnie tłumiły drgania . Ogólnie dziś test słaby ale następnym razem postaram się sprawdzić dokładniej te oponki na tą chwilę jestem z nich zadowolony zobaczymy jak to będzie dalej . Ps. chwilami na podjazdach pod górkę wydawało mi się że jadę szybciej niż na Hurricanach ale to jeszcze sprawdzę dokładniej na kolejnych wyjazdach
Alsew Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 chwilami na podjazdach pod górkę wydawało mi się że jadę szybciej niż na Hurricanach ale to jeszcze sprawdzę dokładniej na kolejnych wyjazdach Może tak być bo Mezcale są lżejsze. Ja miałem Land Cruisery 26x2.0 i jak je zmieniłem na Race Kinga 2.0 to mimo że bieżnik mają niby bardziej terenowy, to na podjazdach RK jest duuużo szybszy. (waga LC ponad 900g, a RK poniżej 600g)
ezios Napisano 9 Marca 2015 Autor Napisano 9 Marca 2015 Kurczę chciałbym przejechać się na lżejszych oponach ale nie mam dostępu. W czym widzicie tą różnicę prędkości. Mam porównanie hurricanòw do race Kinga. Ja miałem przełożenie 48x13 wolnobieg a kolega na kingach standardowa korba mtb a z tyłu 11 ząbków i niestety na full speedzie odchodził mi. Dopiero jak jechalem za nim mogłem nadążyć ale u mnie wyraźnie wyższa kadencja.
FocusSuperBud Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Dziś jechałem tylko asfalt szybka trasa niestety wiatr wiał odczuwalnie i wyszło na to że Mezcale dziś były wolniejsze od Hurricane być może to tylko ten wiatr ale średnia gorsza od hurricane o jakieś 2km/h a max speed o 1km/h no i jeszcze jedno ja w formie nie jestem jeszcze bo trochę mało ostatnio jeździłem . Zobaczymy jak to będzie w inny dzień bez wiatru bo dziś to miałem odczucie takie że Hurricane się szybciej i dłużej toczą bez deptania no ale może to ten wiatr tak mnie hamował dziś . Był ktoś dziś w trasie ? Wiało tam u Was też ?
FocusSuperBud Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Dziś Mezcale 3,5 bara przetestowane w terenie leśnym sporo górek piasku nóg nie czuję no ale już piszę jak się jechało bo to najważniejsze . Więc na sporym piachu luźnym trochę niestety powalczyć trzeba z rowerem jedną glebę zaliczyłem ale to moja wina nie opon na Hurricanach tego terenu bym nie przejechał więc i tak + dla Mezcalów Leśne drogi korzenie pokonywałem sprawnie podjazdy pod spore górki leśne bez uślizgów zjazdy też pewnie i bez problemów Przez chwilę trafiły się kamienie taka szlaka połupana wyglądająca groźnie bałem się że kapcia tam złapię no ale udało się i jakoś to szczęśliwie przejechałem . Polne drogi w miarę ubite to to co lubię i Mezcale też to lubią śmiga się tam szybko pewnie prawie jak po asfalcie Ogólnie na chwilę obecną jestem z opon zadowolony Ps. czy stadko jeleni chyba 4 może 5 ich było jest groźne dla człowieka ? Przeleciały mi przez drogę tak 10m przede mną o sarenki nie pytam bo ich dziś spotkałem chyba z 20 sztuk do tego jeden lis taki rudy piękny jak z bajki ale uciekł szybko jak nas zobaczył Motyle już też latają WIOSNA Panowie https://www.dropbox.com/s/5tkoffasjtj8d5w/2015-03-10_18.30.51.jpg?dl=0
Doriss Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Podczepię się pod temat. Mam te same opony (tylko rozmiar 28x1.6), kupione końcem czerwca br., przejechane ok. 150km czysto rekreacyjnie po ścieżkach rowerowych (asfalt, utwardzone ścieżki leśne), bez szaleństw, żaden trudny teren (nie te umiejętności i nie ten rower ). Poprawnie założone, napompowane zgodnie z zaleceniami producenta (mam pompkę z manometrem), moja waga 60kg + waga roweru, brak dodatkowego obciążenia. Opona wygląda tak: Wybrzuszenie na boku w jednym miejscu w kształcie litery V, przetarcie. Do tego koło wyraźnie bije podczas jazdy. Gość w serwisie zrobił wielkie oczy, jak to zobaczył i powiedział, że dobrze, że opona nie wybuchła. Wysyłam reklamację do sklepu. Na chwilę obecną jestem rozczarowana jakością (bo sama opona radzi sobie wyśmienicie), liczyłam na to, że kupiłam przyzwoite opony, które posłużą parę sezonów (nie jeżdżę dużo)... Mam nadzieję, że sklep/producent zachowa się uczciwie i wkrótce otrzymam nową oponę.
ezios Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Tutaj nie powinno być problemu wygląda na to iż jest to wada fabryczna. Radzę korzystać z rękojmi.
Doriss Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Muszę przyznać, że Unibike (importer Schwalbe) stanął na wysokości zadania i rozpatrzył reklamację ekspresowo i zdalnie na moją korzyść, nową oponę miałabym już 3 dni po zgłoszeniu sprawy, ale kurier się zakręcił i przyszła parę dni później
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.