Skocz do zawartości

[Kask MTB] - jakiś sensowany w dobrej cenie?

RoloVc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć

Szukam kasku MTB/maraton przyglądam się ALPINIE ale nigdy nie jeździłem w kasku więc każda podpowiedź mile widziana, jaki polecacie ?

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Dowolny, certyfikowany kask bedzie dobry. Grunt, żebyś sprawdził go przed zakupem na własnej dyni. Każda głowa jest inna I każdej głowie pasuje inny rodzaj skorupy, czyli inny producent.

Nie ma jednego, polecanego, najlepszego kasku który przypasuje wszystkim.

W moim przypadku pasuja mi skorupy XL MET'a, L i XL od Bell'a, L i XL od Specialized'a, L Fox'a. Ale już na przykład kaski Giro nie pasują mi zupełnie. Tak samo Urge, 661, Uvex...

Kask musi dobrze leżeć, nie ugniatać i trzymać się dyni...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

... kupowanie na odległość jest łatwe i tanie...

... o ile tylko wiesz dokładnie co Ci pasuje.

Nie jest to może najzajefajniejszy sposób, ale zawsze możesz odwiedzić jakiś/jakieś sklep/sklepy z dużym wyborem beterów. poprzymierzać, posprawdzać a jeśli cena Ci nie bedzie odpowiadać kupić ten sam model/rozmiar w sieci...

Szacunek...

I.

PS

Czytaj ze zrozumieniem. To rowery 29cali są gejowate, a nie ujeżdżający je jeźdźcy :P

Napisano

Dzbanek kawy, kilka godzin i znajdziesz coś dla siebie: http://www.forumrowerowe.org/topic/6476-kask-po-co-to-komu-jaki-wybrac-za-ile/

1. Określ budżet.

2. Przejrzyj ofertę różnych producentów.

3. Przymierz kaski, które Cię interesują.

4. Kup najwygodniejszy.Jeśli porównywalnych jest kilka, ten w którym nie wyglądasz jak kosmita.

Pytasz o kaski Alpiny. Marka jedna z wielu godnych polecania. Osobiście skasowałem jeden ich kask, program crash replacement działa bardzo sprawnie, świetne podejście polskiego dystrybutora do klienta.

Napisano

Już gdzieś pisałem o ty z Lidla, szary, nie wygląda może efektownie ale bardzo dobrze moim zdaniem spełnia swoją rolę, kosztuje bodaj 49 zł(ja za tyle kupiłem ten ze światłem z tyłu), jest bardo wygodny i naprawdę lekki, 260 g a i swój chrzest przeszedł w Górze Kalwarii gdzie j...ł przy jakiś 30 km i centralnie banią w ziemię, przeją energię uderzenia, pękł w trzech miejscach i głowa cała także ja go mogę śmiał polecić.

Napisano

Na tego z Lidla nawet nie zerknąłeś??

Tu masz opis:

http://wrower.pl/sprzet/test-kask-rowerowy-lidl-crivit,5864.html

Ten Kross jest o połowę droższy i cięższy...

Tyle ode mnie.

Po co w ogóle podawać wagę bez daszka, do tego drogi moim zdaniem nie warto ale to moje zdanie, ja jestem zadowolony z Crivta i an maratonach ludzie w nich jeżdżą, nawet mój kumpel z beat bike też ma taki:)

• Mod Team
Napisano

Trochę pogrzebałem i znalazłem :

LAZER CLASH

ale też tańszy:

Kask District V-20 biały M KROSS   

o tyle fajny, że ma siateczkę i kształt który mi się podoba.

Co sądzicie ?

Staaary... Czy Ty wogóle przeczytałeś cośmy Ci napisali?

JAKIKOLWIEK certyfikowany kask będzie OK.

Reszta zależy czy:

a) pasuje Ci na dyni.

b ) zaspokaja Twoje potrzeby estetyczne.

I tyle w temacie...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...