RoloVc Napisano 14 Stycznia 2015 Napisano 14 Stycznia 2015 cześć Szukam kasku MTB/maraton przyglądam się ALPINIE ale nigdy nie jeździłem w kasku więc każda podpowiedź mile widziana, jaki polecacie ?
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2015 Kłaniam, Dowolny, certyfikowany kask bedzie dobry. Grunt, żebyś sprawdził go przed zakupem na własnej dyni. Każda głowa jest inna I każdej głowie pasuje inny rodzaj skorupy, czyli inny producent. Nie ma jednego, polecanego, najlepszego kasku który przypasuje wszystkim. W moim przypadku pasuja mi skorupy XL MET'a, L i XL od Bell'a, L i XL od Specialized'a, L Fox'a. Ale już na przykład kaski Giro nie pasują mi zupełnie. Tak samo Urge, 661, Uvex... Kask musi dobrze leżeć, nie ugniatać i trzymać się dyni... Szacunek... I.
RoloVc Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Napisano 14 Stycznia 2015 dzięki. tego się obawiałem, że kupowanie na odległość może być trudne. ps. Mam 29 i nie jestem gejem
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2015 ... kupowanie na odległość jest łatwe i tanie... ... o ile tylko wiesz dokładnie co Ci pasuje. Nie jest to może najzajefajniejszy sposób, ale zawsze możesz odwiedzić jakiś/jakieś sklep/sklepy z dużym wyborem beterów. poprzymierzać, posprawdzać a jeśli cena Ci nie bedzie odpowiadać kupić ten sam model/rozmiar w sieci... Szacunek... I. PS Czytaj ze zrozumieniem. To rowery 29cali są gejowate, a nie ujeżdżający je jeźdźcy
RoloVc Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Napisano 14 Stycznia 2015 ok. Mi 29 strasznie pasują. To już moja druga sztuka.
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2015 To teraz kup sobie porzadny beret do tego. Szkoda dyni Szacunek... I.
Fenthin Napisano 14 Stycznia 2015 Napisano 14 Stycznia 2015 Dzbanek kawy, kilka godzin i znajdziesz coś dla siebie: http://www.forumrowerowe.org/topic/6476-kask-po-co-to-komu-jaki-wybrac-za-ile/ 1. Określ budżet. 2. Przejrzyj ofertę różnych producentów. 3. Przymierz kaski, które Cię interesują. 4. Kup najwygodniejszy.Jeśli porównywalnych jest kilka, ten w którym nie wyglądasz jak kosmita. Pytasz o kaski Alpiny. Marka jedna z wielu godnych polecania. Osobiście skasowałem jeden ich kask, program crash replacement działa bardzo sprawnie, świetne podejście polskiego dystrybutora do klienta.
elton29 Napisano 14 Stycznia 2015 Napisano 14 Stycznia 2015 Już gdzieś pisałem o ty z Lidla, szary, nie wygląda może efektownie ale bardzo dobrze moim zdaniem spełnia swoją rolę, kosztuje bodaj 49 zł(ja za tyle kupiłem ten ze światłem z tyłu), jest bardo wygodny i naprawdę lekki, 260 g a i swój chrzest przeszedł w Górze Kalwarii gdzie j...ł przy jakiś 30 km i centralnie banią w ziemię, przeją energię uderzenia, pękł w trzech miejscach i głowa cała także ja go mogę śmiał polecić.
RoloVc Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Napisano 14 Stycznia 2015 Trochę pogrzebałem i znalazłem : LAZER CLASH ale też tańszy: Kask District V-20 biały M KROSS o tyle fajny, że ma siateczkę i kształt który mi się podoba. Co sądzicie ?
elton29 Napisano 14 Stycznia 2015 Napisano 14 Stycznia 2015 Na tego z Lidla nawet nie zerknąłeś?? Tu masz opis: http://wrower.pl/sprzet/test-kask-rowerowy-lidl-crivit,5864.html Ten Kross jest o połowę droższy i cięższy... Tyle ode mnie. Po co w ogóle podawać wagę bez daszka, do tego drogi moim zdaniem nie warto ale to moje zdanie, ja jestem zadowolony z Crivta i an maratonach ludzie w nich jeżdżą, nawet mój kumpel z beat bike też ma taki:)
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2015 Trochę pogrzebałem i znalazłem : LAZER CLASH ale też tańszy: Kask District V-20 biały M KROSS o tyle fajny, że ma siateczkę i kształt który mi się podoba. Co sądzicie ? Staaary... Czy Ty wogóle przeczytałeś cośmy Ci napisali? JAKIKOLWIEK certyfikowany kask będzie OK. Reszta zależy czy: a) pasuje Ci na dyni. b ) zaspokaja Twoje potrzeby estetyczne. I tyle w temacie... Szacunek... I.
RoloVc Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Napisano 14 Stycznia 2015 Wszystko czytałem, o tym z Lidla też, spoko. Głośno myślę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.