Makaradz Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Koledzy, Na ten sezon postanowiłem nabyć pierwszą szosówkę do jazdy rekreacyjnej (amatorskiej). Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok 2500,00. Zależy mi żeby była nowa a w tej cenie znalazłem trzy: 1. Btwin Triban 500 z Decathlonu za 1999,00 2. Dema Leony 5.0 za 2599,00 3. Raleigh Revenio 2 za 2499,00 Wszystkie trzy bardzo podobne okiem laika (widelec carbon, osprzęt głównie shimano sora). Do Raleigha najłatwiej się przymierzyć, bo sprzedawca niedaleko -pozostałe chyba tylko zakup przez internet - no może jeszcze do Tribana by się udało. Czy bylibyście w stanie mi pomóc - każda uwaga na wagę złota. A może jakieś inne propozycje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidX Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Tribana też przymierzysz. W moim mieście w Decathlon stoją Tribany 300 oraz 500 na wystawie i trenażerze można popedałować, pomacać, zobaczyć jak chodzi osprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker87 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Triban 500 najlepszy ze względu na zaoszczędzoną kase. Zauważ że jest brak rozmiarów ramy. Poczytaj także komentarze na stronie decathlona. Natomiast Dema jest pooprostu ładna, dobrze wykończona, na pewno gdzybyś nią jeździł zwróciłbyś moją uwage Odpowiedz sobie czy jest sens tyle dopłacać? Ma korbe dwu-blatową więc chyba lepsza na okolice Warszawy. Rozmiarówka też jest skromna więć musisz przymierzyć. Jak chcesz dopłacać to rozważ Polskie "klasyki" np. http://www.salon-rowerowy.pl/rower-kross-vento-20-2014-wyprzedaz-p-3338.html Ten kross ma troche lepsze koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat2807 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Zobacz ten: http://www.scott.pl/produkt/182/559/rower-speedster-40/ Jak zamówisz do końca stycznia, możesz powalczyć o 15-20% rabatu co pozwoli zmieścić się w Twoim budżecie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makaradz Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Scott fajny, muszę się rozejrzeć za jakimiś promocjami. A jesteście w stanie powiedzieć coś o tym Raleigh Revenio 2 - teoretyczni jest przeceniony z 3499,00 na 2499,00 - nie znam tej marki i niewiele znalazłem w sieci - oprócz ogólnych informacji i dobrych opinii na anglojęzycznych stronach. Podobnie z Demą. Nie ukrywam, że Triban mi się po prostu nie podoba a ponieważ kupuje rower na dłuższy czas to chciałbym żeby i wizualnie dawał rade.. Oczywiście nie jest to najważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat2807 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ten Scott to model 2015 więc raczej promocji nie będzie - to Ty musisz zadbać o to aby dali Ci rabat a im szybciej to zrobisz tym większa szansa, że go dostaniesz. Jak już rowery trafią do sklepu (ok. marca br) to już pewnie ciężko będzie coś urwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.