Skocz do zawartości

[Rower] Zakup topowego crossa

bobeq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tylko że w Treka trzeba zainwestować dodatkowe parę setek, przynajmniej, żeby koła miały jakikolwiek poziom. Trek ma beznadziejne hamulce, v-brake, w których trudno ustawić normalnie klocki - kolejny zakup. 

Trek by dorównał Radonowi (o projektowaniu ram dyskutował nie będę - na żywo to najzwyklejsza rama alu, od niepamiętnych czasów ta sama) musiałby kosztować 6000. 

Moim zdaniem ani jakościowo ani osprzętowo nie jest to alternatywa w ten cenie dla Niemca. 

Napisano

Rower do miasta powinien mieć możliwość założenia skutecznych błotników. Sprawdź czy można dokupić dedykowane (najczęściej absurdalnie drogie) lub czy rower akceptuje standardy w jakich robią porządni producenci, np SKS Velo 42. W Radonie i Specu tego nie ma, w Treku jest.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Zastanawiam się ostatecznie nad wyborem pomiędzy Radonem Skill 9.0 a Canyonem Roadlite AL 7.0. Myślicie, że warto dopłacić tego tysiaka?

Napisano

Myślicie, że warto dopłacić tego tysiaka?
 Ja bym dopłacił, Canyon jest na kołach Dt, z hamulcami hydraulicznymi waży mniej niż Skill na v-brake. Ma dłuższą górną rurę więc i pozycja na nim będzie bardziej wyciągnięta, plus za karbonową sztycę. nie wiem tylko jaka najszersza opona się zmieści w Roadlite, w Radonie jest opona 35 mm co daję trochę większy komfort.
Napisano

Czuję się przekonany do Canyona. Trochę tylko zgłupiałem przy wyborze rozmiaru ramy. Moja wewnętrzna długość nogi to 84cm. Stosując przelicznik 0,67, wychodzi rama 56cm, Canyon ma ramę L o rozmiarze 55cm. Tymczasem po użyciu ich kalkulatora, sugerowana dla mnie rama to S (49 cm). WTF?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...