Skocz do zawartości

[napęd] przerzucenie napędu do 29era + nowa korba

Leniu

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Zaczyman składać sobie nowego 29era - Accent Peak 29 - i widzę że do 29 calowych rowerów stosuje sie korby 40/30/22 lub nawet dwublatowe 40/28...

Ja mam napęd 9 rzędowy i chciałbym go zastosować w nowym rowerze + dokupić nową korbę ... no właśnie ale nie wiem jaką teraz kupić. Myślałem nad Deore M612 ale ona jest teraz 10 rzędowa a więc zostaje mi tylko Alivio M4050 (HTII)?

Obecnie posiadam poniższy sprzęt który chciałbym wykorzystać:

• ManetkiShimano Deore SL-M590 3X9
  • Przerzutka przedniaShimano Deore FD-M590
  • Przerzutka tylnaShimano SLX RD-M662
  •  
  • Kaseta/wolnobiegShimano CS-HG50 9rz 11-32

Czy Korba M612 będzie współgrała z resztą napędu?

dziękuję

Ja tam wole trzy blaty bo po nigdy nie jeździłem na 29erze z korba 40/30/22 a tym bardziej tylko na 36/24. Na razie mało po górach jeżdżę...raczej chce odzyskać formę jak na razie. Jeżeli m612 pasuje do mojego napędu to tak właśnie zacznę przygodę z 29

Ja mam napęd z korbą 40/30/22 i kasetą 12-36. Korzystam ze wszystkich biegów, a na ostatnim pojadę sporo ponad 50 km/h - nie widzę powodu do rozwijania wyższej prędkości na MTB. Jak dla mnie to chyba najbardziej uniwersalny zestaw 9 rzędowy jaki można zmontować.

Korba będzie pasować jak najbardziej. Zakładaj, jeździj, gumowych drzew i wiatru w plecy :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...