Skocz do zawartości

[rama] Rama + amortyzator do FR/ Dirtu

NopeskillAleMVP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2000 tys. złotych

Za tyle hajsu to wszystkie ramy na rynku wykupisz   :woot:

No masz rację, przeoczyłem zupełnie że to tylko na frameset. 

To już można zaszaleć i to nieźle. O ile to co masz jest typowo do FR.

W takim razie brałbym nowego Surge-a a do tego może Domain? Skok sobie można ustawić od 130 do 180 z tego co pamiętam także zobaczysz co Ci pasuje. 

Napisano

Jeżeli stałbym przed taką decyzją to wziąłbym taką ramkę i amortyzator:

Ns Surge 2011,

Marzocchi 55 RS 2011.

Podany Domain też jest niczego sobie, aczkolwiek niespecjalnie można go ustawić pod swoje preferencje. 55 jest fajny, każdy frirajdziak Ci to powie :) Otwarta kąpiel olejowa, a do tego tłumik Rebound Valve w wersji RS. Jakbym był bogatszy to jeździłbym właśnie na nim. Te nowsze 55 to jakaś lipa, otwarta kąpiel w starszych moim zdaniem tak milutko pracuje że kompletnie nie przeszkadza znaczny ciężar amortyzatora.

Napisano

Pytanie czy Ci kolorystycznie siądzie bo ten Domain dedykowany pod konkretną ramę. No i nie zmniejszysz mu skoku do takiego bardziej dirtowego a poza tym ma rurę tapered (niemniej jednak są jakieś stery które pozwalają taka rurę do Surge wsadzić).

Co do 55 to prawda, legendy już o nim krążą ale poszczególne roczniki się znacznie różnią. Starsze do 2007 były okej a jeśli @@djzatorze twierdzi że 2010 też jest ok to widocznie tak jest :) 

Ja ciągle nie wiem czy do mojego sprzętu pójdzie Domain czy 55 czy 66  :icon_confused: Ciężki wybór. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...