Skocz do zawartości
  • 0

Trekking Kellys Cristy 30 czy Kross Trans Atlantic

Gość Aneta

Pytanie

Napisano

Witam, 

jestem kompletnie zielona jeżeli chodzi o osprzęt rowerowy. Chciałabym kupić rower trochę do jazdy po mieście, trochę na wycieczki w terenie, zatem wybrałam trekking. Spośród przejrzanych rowerów, te dwa zwróciły moją uwagę. Kellys jest nieco droższy, stąd moje pytanie, czy warto dłożyć kilka stów, czy rzeczywiście jest tego wart, czy raczej zostać przy Krossie? Dodam może, że do roweru będę dokupować siedzisko dla dziecka.

Nie obstaję też uparcie przy tych dwóch modelach, ale zakres cenowy to raczej koło 1500 zł i nic ciekawego w tym przedziale nie znalazłam, ale jak pisałam, jestem zielona w temacie, więc otwarta na rady :)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oba modele są słabe... trzeba by dołożyć ciut, tak żeby była kaseta z tyłu 8 biegowa.

Zastanów się nad rowerem crossowym+błotniki, będzie o wiele lżejszy, a i fotelik np hamaxa będzie lepiej współpracował bez bagażnika tylnego. Fotelik z dzieciakiem ugina się płynnie w czasie jazdy do 15 cm, a bagażnik mocno to ogranicza. 

Może coś w stylu http://velo.pl/rowery/turystyczne/crossowe/author/integra-2014 za e-bon kupisz błotniki, stopkę i lampki ;-)

....zaraz mnie napadną że polecam AUTHORA..... 

Napisano

A ja myślałam, że właśnie musi być bagażnik, żeby przymocować fotelik :P Pisałam, że jestem zielona. A ten bardzo fajny rower, tylko trochę cenowo przewyższa możliwości, zwłaszcza że trzeba dokupić błotnik, no i chyba oświetlenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...