Janssen Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Cześć, Serdeczna prośba do "Doświadczonych" o opinię na temat roweru, jest w tej chwili dostępny za ok. 1400 zł. na allegro, zastanawiam się czy rzeczywiście jest to korzystna oferta. Będę również wdzięczny za ewentualną alternatywę , rower miejski maksymalnie wygodny z amortyzatorem, biegi w piaście, do 1500 PLN. W podanej cenie lepszy będzie nowy typu Romet , czy używany Batavus, Gazelle ? Z góry dzięki za poświęcony czas Pozdrawiam J.
RISTO90 Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Witam, Rometa widzę nawet taniej: http://allegro.pl/rower-romet-28-art-noveau-7-biegow-wyprzedaz-i4946779552.html A powiedz jak odnosisz się do gwarancji. Rometa kupisz nowego z 2 letnia gwarancja, a Holendry używane, bez gwarancji, lub z krótka, handlarską. Ja używki bym się nie bał bo nexusy bezobsługowe praktycznie, jedynie pytałbym o to jak pracuje amortyzator, bo w Holandii rowery stoją często 'pod chmurką' i amory zapieczone w c*uj... Jak pracuje i nie ma korozji na goleniach to ok Dodam że koszty serwisowe dla holenderskich rowerów małe, są na dobrym sprzęcie i prostota daje możliwość ogarnięcia samemu jeżeli się zdarzy taka potrzeba. Ja osobiście miałem 'pod dupą' trochę Gazelli czy Batavusów i przyznam że jakość to jest na poziomie, same nexy jak pisałem wcześniej i reszta osprzętu z dobrej półki. Błotniki, bagażniki, prądnice, regulowane mostki, siodła itd. Jeździłem na Dutch rowerach z lat '70tych aż do ówczesnych. To są naprawdę dobre rowery miejskie ale też i kosztują odpowiednio. Szukając jakiegoś holendra, poszukaj tych co mają lampy z czujnikiem zmierzchu, fajny gadżet.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.