grzechu2410 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam mam pytanie czy taka oś DT 15 mm http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-amortyzatorow/os-20mm/prod/dt-15-AXLE będzie pasowała do amortyzatora RS reba 2013 z osia 15 mm czy muszę kupować oryginalną RS . pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Na 99% pasuje. Jeździ tak Venom w swoim Sidzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ok poczekam jeszcze na jakąś odpowiedz i kupuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 No niestety sam muszę sobie odpowiedzieć . Dla potomnych , oś nie pasuje Dt ma krótszy gwint . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 A to dziwne bo w swoim Sidzie pod 29" mam taką samą i jest jak znalazł,faktem jest iż gwint jest ciut krótszy ale to w niczym nie upośledza pracy amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Rozmawiałem z kolegą pracującym w sklepie rowerowym i też miał problem z osią rs i chciał ją wymienić na dt według niego nie powinno się zmieniać na DT . Już sam się wiem co robić ? Venom2000 powiedz jak duża jest to różnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 według niego nie powinno się zmieniać na DT nie wiem co miał na myśli mówiąc to ale brzmi to absurdalnie to tak jak zaprzeczać własnemu JA,skoro została stworzona z myślą o amortyzatorach pod QR15 to do tego służy,jeżeli ją kupiłeś to zakładaj śmiało i działaj na rowerze nie masz się czego obawiać Rozmawiałem z kolegą pracującym w sklepie rowerowym i też miał problem z osią rs i chciał ją wymienić na dt widać kto pracuje w sklepach aż żal i strach jechać do takiego sklepu z taką obsługą,wybacz ale według mnie kolega powinien zmienić fach bo napycha ci głowę trocinami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Dziś dostałem os Dt i powiem tak os jest krótsza od oryginalnej rock shox- a o 6 mm i wg. Mnie dyskwalifikuje to jazdę na niej , ledwo gwint złapało . Taka moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 A czy wiesz jak ją wkręcać aby było dobrze? Należy ją dokręcać z odciągniętym motylkiem i będzie dobrze,skoro DT podjęło się produkcji takiego ustrojstwa to powinno pasować praktycznie pod każdy model QR15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Według mnie nie ma znaczenia jak ja wkręcam , jeśli mówisz że do Sida pasuje to ok , ale ja napiszę że do reby na pewno nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Nie mam pojęcia jakim cudem,kolega ma Rebę na QR15 i ma zacisk DT wszystko hula jak trzeba a u ciebie nie Zacisk RS-a https://www.sram.com/rockshox/products/maxle-lite-15mm Zacisk DT http://www.dt4you.pl/thru-axle-100mm-21615mm-hwqasm00s2954s-p-1769.html jak widzisz mają te same wymiary więc robisz coś źle u mnie jest brak ok 3 skoków gwintu do całkowitego dokręcenia osi wkręć zacisk na spokojnie,następnie odciągnij rączkę tak jak byś chciał ją zdjąć i trzymając w takiej pozycji dokręcaj ją,musi się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.