Skocz do zawartości

[Amortyzator] 26 do 250zł

Rev

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema posiadam rower Kross Hexagon x2 i zwracam się z prośbą o pomoc na jaki zmienić amortyzator z przodu.

Napisano

Zanim zapodasz kolejne linki może warto się dowiedzieć podstawowych informacji co to ma być:

- jaka średnica i długość sterówki (1 1/8" raczej oczywiste, ale jakby co...)

- jakie hamulce (spodziewam się v-brake, a te axony są tylko pod tarcze)

- jaki skok

- jaka oś (choć tu raczej nic innego niż 9mm się nie spodziewam)

Po uzupełnieniu tych informacji przez autora tematu można cos doradzać, choć budżet i tak sugeruje uginacza typu xcm, może xcr lub używany raidon. Kwestia dostępności i konfiguracji danego widelca.

Napisano

Ja bym chyba się jednak zastanowił nad tym sw7, tani i dość lekki a to też ma spore znaczenie, tora ma grubo ponad 2 kg

Napisano

weź lepiej tego sw7. Jeżeli sprzedajacy jest naprawde serwisantem to masz fajny amor, za fajne pieniadze. Na fotkach wyglada na naprawde bdb utrzymany i na bdb stan.

Napisano

Sprawdziłeś w ogóle to o czym pisałem kilka postów wyżej? Możesz się obudzić z łapką w nocniku jak zafundujesz sobie widelec z za krótką sterówką albo tylko pod tarcze jeśli masz v-brake'i.

Napisano

Sprzedaję Skareba, ale wypada on słabo w porównaniu do wspomnianego Spinnera SW7 AIR. Jedyna co to jest lżejszy i możliwe że miększy (tzn. nie wiem jaka jest dolna granica ciśnienia w Spinnerze; na najmiększej sprężynie jednak na 100% Manitou będzie miększy). No i podoba mi się jego praca. Fakt, pompuje przy pedałowaniu straszliwie, ale jest bardzo komfortowy. Dobrze byłoby sobie porównać jak pracuje Spinner SW7, a jak Manitou Skareb Comp Coil, ale na YT są tylko testy Skarebów ze sprężyną powietrzną. Tak czy inaczej wrzucam co jest:

Spinner: https://www.youtube.com/watch?v=AQRGcJ0S0T8

Manitou: https://www.youtube.com/watch?v=UCn1E_BVi40 - powietrzniak, ale moim zdaniem na filmie pracuje w zbliżony sposób do sprężyniaka.

Napisano

Czyli tora będzie raczej wytrzymalszym sprzętem i bardziej nie zawodnym

Miałem spinnera 300 29er i tego bym nie polecił nawet największemu wrogowi , poniżej 10 stopni amortyzator mocno zamula a w okolicy zera i niżej właściwie nie działa . To wszystko przez gównianej jakości olej w tłumiku którego nie można wymienić. Zdecydowanie Tora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...