dudekrider Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Czy w tym oto amorku podanym wyżej, który ma skok 100mm da się zwiększyć na przynajmniej 120 mm ?? Dane : Skok: 100 mm Sprężyna powietrzna: CoilTłumienie: TurnKeyRegulacje: regulacja tłumienia odbicia, blokada TurnKey, regulacja ciśnienia Powietrza poprzez zawór SchraderManetka Pop Lock w zestawieKorona: Aluminium 6061 T-6Rura sterowa: 1 1/8" stalowa 265mmPrzystosowany wyłącznie do hamlców tarczowychMaksymalny rozmiar tarczy 203mmPod oś 9mm (QR)Kolory: czarnyDo kół 29"Waga: 2472g Proszę o szybką odp Pozdrawiam. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez dudekrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Obawiam sie ze nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 A w jakim celu? To jest widelczyk do XC w delikatnym wydaniu, a ramy do tego celu raczej przewidują skok 80-100 mm. Wydaje mi się że można zwiększyć skok o 5-6 mm przez podmianę odbojnika na mniejszy, ale wtedy ryzykuje się uszkodzenie widelca przy mocnym dobiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dodatkowo to 28mm ... i to na 29" jego wyciągnięcie mimo że jest teoretycznie możliwe sprawi tylko że przy hamowaniu zacznie sie chować pod ramę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudekrider Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Już nie farmazoń, że będzie wchodzić pod ramę jak tam będzie max luz 2 - 3 mm max więc nie wiem gdzie ty masz ramę u siebie albo główkę ramy . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Gościu slogan "amor chowa się pod ramę" jest potocznym określeniem tragicznej sztywności więc nie podskakuj. Tym bardziej, że chcesz z kijowego od początku widlaka zrobić jeszcze bardziej kijowy. Nic nam do tego ale trochę kultury jak zakładasz temat by się przydało bo wiedzą nie grzeszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudekrider Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 beskid ta bo ty już jako następny z tych wszystkich latasz boxxerem nie ? Bo ja tak i mogę ci się pochwalić aż ci się łyso zrobi a drugi rower mam XC i chcę go podrobić ale przy luzie 2 mm chyba amor mi się nie schowa pod ramę więc trochę mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 28mm bylio wiotkie jak cholera w 26", dosc ciezko jezdzilo by mi sie w 29". Wez obrazowo, jak masz checi i stac cie na to, wyciagnij amor, wloz w imdalo rure sterowa /zakladajac, ze masz ja jak chwycic bez zniszczenia/ i smialo wyginaj przod -tyl. Uwierz - amplituda ugiecia bedzie ponad 2cm..., wyobraz sobie teraz jak gwaltownie hamujesz jak sie to "chowa". To tylko rury stalowe, ktore sa cienkoscienne /golenie/, wiec sa elastyczne, wplynie to po czesci na jakosc amortyzacji, czytaj -kulture pracy, na pewno po czesci na wytrzymalosc zmeczeniowa. Skrocenie odbojnika bedzie skutkowalo stukaniem przy gwaltownym rozprostowaniu, czyli odbiciu. Odbojnik jest umieszczany pod talerzykiem tloka, nie nad. Pozdrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 No ale jak chce niech wyciąga, łisz gut lak. Ale tak jak mowie, trzeba wymienić trzpień prezyny i możliwe ze tłumik ... jakiś sens ? ja nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi