Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 A nie odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Piszesz z doświadczenia? Nie wiem co znaczy długi skok klamki, jednak w każdym przypadku wersję mtb da się ustawić lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Tak, w zimówce mam wersję mtb, a w przełaju road. Długi skok znaczy, że trzeba docisnąć prawie do kierownicy, żeby dalej się nie dało. Z tego również co doczytałem na forum to mtb po podpięciu pod klamkomanetki szosowe nie hamuje wcale (nie przekładałem ich u siebie w rowerach, żeby to sprawdzić, nie czułem potrzeby ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 W moim przypadku ruch klamki do twardego "końca" to 15-20 mm, z pominięciem egzemplarzy z krzywymi tarczami. Wersja szosowa ma w 99 % przypadków miękkie klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Długi skok znaczy, że trzeba docisnąć prawie do kierownicy, żeby dalej się nie dało długi skok? mam w drugim rowerze BB7 i mogę wyregulować sobię hamulce tak że będą łapały od razu i skok będzie minimalny. przecież skok jest tutaj istotnie powiązany z pozycją okładzin względem tarczy...jeśli klocki są daleko to i skok będzie duży pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 W bb5 tylko jedna stronę można regulować, więc nie idzie tak blisko dać, bo strona nieregulowana zaczyna ocierać dosyć szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akon89 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam. Jestem po zakupie hamulca Avin BB5 mechanicznego i po przetestowaniu go. Faktycznie koledzy mieliście rację,że hamulec jest świetny i wasze rady potwierdziły się i pieniążki nie poszły w błoto Hamulec świetnie hamuje jest cichy-POLECAM i jeszcze raz dzięki za pomoc w doborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.