Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Tak, w zimówce mam wersję mtb, a w przełaju road. Długi skok znaczy, że trzeba docisnąć prawie do kierownicy, żeby dalej się nie dało. Z tego również co doczytałem na forum to mtb po podpięciu pod klamkomanetki szosowe nie hamuje wcale (nie przekładałem ich u siebie w rowerach, żeby to sprawdzić, nie czułem potrzeby ).
tobo Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 W moim przypadku ruch klamki do twardego "końca" to 15-20 mm, z pominięciem egzemplarzy z krzywymi tarczami. Wersja szosowa ma w 99 % przypadków miękkie klamki.
Leniu Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 Długi skok znaczy, że trzeba docisnąć prawie do kierownicy, żeby dalej się nie dało długi skok? mam w drugim rowerze BB7 i mogę wyregulować sobię hamulce tak że będą łapały od razu i skok będzie minimalny. przecież skok jest tutaj istotnie powiązany z pozycją okładzin względem tarczy...jeśli klocki są daleko to i skok będzie duży pozdro
Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 W bb5 tylko jedna stronę można regulować, więc nie idzie tak blisko dać, bo strona nieregulowana zaczyna ocierać dosyć szybko.
akon89 Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Witam. Jestem po zakupie hamulca Avin BB5 mechanicznego i po przetestowaniu go. Faktycznie koledzy mieliście rację,że hamulec jest świetny i wasze rady potwierdziły się i pieniążki nie poszły w błoto Hamulec świetnie hamuje jest cichy-POLECAM i jeszcze raz dzięki za pomoc w doborze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.