Skocz do zawartości

[złamanie] złamanie rzepki

Nuke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

doznałam kontuzji i jestem w trakcie leczenia złamanej rzepki. Już 5 tygodni z nogą w szynie, jeszcze tydzień i kontrola u lekarza. A potem możliwe, że orteza :( Przechodził z was ktoś coś podobnego? Ile trwał powrót do pełnej sprawności kolana? Czy doskwierały wam potem jakieś bóle lub mieliście z czymś problemy?

Pozdrawiam! :)

• 5 tygodni później...

Mi na 5 kawałków rzepka pękła po kilkutygodniowym unieruchomienie dojście do sprawności zajmuje troszke odrazu Ci podpowiadam szukaj dobrego rehabilitanta. To proces długotrwały i wymaga dużej determinacji i systematyczności ale za to jak siądziesz na rower to satysfakcja jest gigantyczna:-)

Mi na 5 kawałków rzepka pękła po kilkutygodniowym unieruchomienie dojście do sprawności zajmuje troszke odrazu Ci podpowiadam szukaj dobrego rehabilitanta. To proces długotrwały i wymaga dużej determinacji i systematyczności ale za to jak siądziesz na rower to satysfakcja jest gigantyczna:-)

• 1 miesiąc temu...

Lekarz mi powiedział już, że mogę wszystko robić, nawet nie kierując mnie na żadną rehabilitację. A pojeżdżę 50 min na rowerku stacjonarnym i już kolano parzy całe :(

Naprawdę najlepiej będzie jak postawisz te pytania lekarzowi. Internet niestety jeszcze nie jest dobrym miejscem na takie diagnozy.

Naprawdę najlepiej będzie jak postawisz te pytania lekarzowi. Internet niestety jeszcze nie jest dobrym miejscem na takie diagnozy.

Ale kolezanka nie pyta o to jak forumowicze radza "leczyc" kontuzje, tylko jak dlugo w praktyce trwalo leczenie u osob z takim problemem i z jakims dolegliwosciami musi sie ewentualnie liczyc. Na takie pytania sensowniejsza odpowiedz mozna uzyskac od kontuzjowanych.

Proponowalbym domagac sie skierowania na rehabilitacje (jest poczatek roku, jest jeszcze szansa na zalapanie sie w limitach przychodni), oprocz tego udac sie do fizjoterapeuty samemu.

Koszty zabiegow rozne, mysle ze cena takowych moze zamknac sie w kilkuset zl.

Masz noge w szynie ale jestes w stanie przez kilkadziesiat minut jezdzic na rowerku? To Wg mnie wiecej niz dobrze na ten moment, powrot do sprawnosci moze trwac kilka miesiecy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...