herosa Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witajcie W tym roku zaczyna się moja przygoda z klubem kolarskim i zawodami, a tymczasem dni zimowe na półmetku, to i promocje niedługo też się skończą Poszukuję dobrych (bardzo dobrych) opon na zawody różnego typu. Problem w tym, że nigdy nie wiadomo, co będzie - szuter, liście, błoto, części na szosie i inne. Nie zamierzam kupować 2 różnych opon - na suche i na mokre warunki, bo portfel nie pozwala. Zdaję się na wasze doświadczenie z oponami, bo sam jeszcze takiego nie mam... Mam koło 29", opony na pewno zwijane i w wadze na pewno nie więcej niż 650g. Obecnie mam Schwalbe Rocket Ron 29x2.10 i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Kupiłem 78zł sztuka. Cena za komplet nie więcej niż 200zł (z dostawą). Jakie kupić? Może znajdę jakieś lepsze od RoRo? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz1 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Ja bym zastanowił się nad Geax Saguaro. Waga jest większa, ale oponki te mają mniejsze opory niż rocket rony i co ważne nie trzeba się w nich aż tak przejmować złapaniem kapcia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Cena Geax Suguro 2.20 zaczyna się od 136zł (2.0 od 130). Niestety trochę drogo. Gdybym miał 26" to bym kupił, bo one są tanie. Jakieś inne prop.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.