KamilTSP Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Witam, 2 tygodnie temu miałem wypadek :'( moja rama na tym bardzo ucierpiała, zadam wam pytanie abyście mi pomogli. A więc taka sytuacja wygląda tak : NA ZDJĘCIU NUMER 2 : widać zdarty lakier czy w salonie mogli by mi nałożyć nowy ? mój budżet to (max 450zł) Na zdjęciu NR 1 : Widać zgięcie ramy A na zdjęciu 3: Możemy zauważyć obrzydliwe porysowanie (to mnie najbardziej martwi :'( ) Proszę możecie mi pomóc ? chodzi mi o to abyście mi napisali czy da radę to jakoś naprawić np w serwisie by nałożyli lakier i te rysy jakoś usuneli. PROSZĘ POMOCY ,
tobo Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Lakiernictwo to nie dzialka serwisowa sklepow/warsztatow. Watpie zeby chcieli sie w to bawic - tym bardziej ze to specyficzny lakier i po maznieciu uszczerbkow efekt i tak nie bedzie rewelacyjny. Wyklepanie wgniota - odpada co do mozliwosci (warsztaty samochodowe robia takie rzeczy ale raczej na duzych plaskich powierzchniach z dostepem od spodu). Jesli to rower terenowy i jezdzisz nim w terenie to obicia, odrapania i podobne temu rzeczy sa czyms naturalnym i praktycznie nieuniknionym.
seczuan Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 lakiernicy to nie magicy i malowanie takich małych uszczerbków to raczej rzecz niemożliwa, rysy można pokryć specjalnymi korektorami ale też wątpię by ktoś się chciał w to bawić, wgniota też nie usuniesz z powodu braku możliwości podejścia do niego więc pozostaje ci tylko
mexon Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 · Ukryte przez mrmorty, 11 Stycznia 2015 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 11 Stycznia 2015 - Brak powodu Witam, 2 tygodnie temu miałem wypadek :'( moja rama na tym bardzo ucierpiała, zadam wam pytanie abyście mi pomogli. A więc taka sytuacja wygląda tak : NA ZDJĘCIU NUMER 2 : widać zdarty lakier czy w salonie mogli by mi nałożyć nowy ? mój budżet to (max 450zł) Na zdjęciu NR 1 : Widać zgięcie ramy A na zdjęciu 3: Możemy zauważyć obrzydliwe porysowanie (to mnie najbardziej martwi :'( ) Proszę możecie mi pomóc ? chodzi mi o to abyście mi napisali czy da radę to jakoś naprawić np w serwisie by nałożyli lakier i te rysy jakoś usuneli. PROSZĘ POMOCY , Rower wrzuć na Allegro to posłuży komuś, kto chce uprawiać sport a Ty za zarobione pieniądze kup białego Holendra na park i nie szalej więcej
seczuan Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 · Ukryte przez mrmorty, 11 Stycznia 2015 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 11 Stycznia 2015 - Brak powodu Rower wrzuć na Allegro to posłuży komuś, kto chce uprawiać sport a Ty za zarobione pieniądze kup białego Holendra na park i nie szalej więcej lepiej jakiś mocny róż koniecznie z futerkiem
adii22 Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Zostaw, jeśli geometria nie jest ruszona (na 99% nie jest), to jeździj i tyle. Możesz pociągnąć te otarcia jakimś lakierem bezbarwnym (po wcześniejszym odtłuszczeniu malowanego miejsca) i jeździć aż koła poodpadają. Nie "wyklepie" Ci tego nikt praktycznie, za mały przedmiot. Chyba, że się myle Ale tak jak mówią poprzednicy, powiem i ja: jeździj i nie przejmuj się tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.