matimi Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 witam map problem odnosnie suportów a konkretnie nie wiem czy suport truvativ howitzer xr ma takie samo isis jak suport truvativ giga pipe. boje sie ze korba truvativ hussefelt 10 nie bedzie pasowala mi do suportu howitzer. prosze oszybka pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Isis to isis. Każdy jest taki sam. Więc będzie pasować. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Isis to isis. Każdy jest taki sam. Więc będzie pasować. Pozdro oooo stary:) kamień z serca wielkie dzieki i pozdrowionka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 tylko nie zapomnij że każda korba jest produkowana pod odpowiednią długość osi. Żeby się nie okazało że howitzer ma oś za długą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 tylko nie zapomnij że każda korba jest produkowana pod odpowiednią długość osi. Żeby się nie okazało że howitzer ma oś za długą ... ale jak za długą? co to spowoduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 suport TruVatiV Howitzer ma łożyska na zewnątrz. Więc żeby się one gdzieś zmieściły IMO trzeba zastosować dłuższą oś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 ok ale mialem suport dlugosci 124mm i byl za krótki bo ocieral mi o rame i to dosc mocno.mysle ze z tym juz tak nie bedzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 każda korba powinna być opisana do jakiej długości suportu zaleca się ją stosować. na przykład ta korba ma opisane na ramieniu "howitzer", czyli jak najbardziej pasuje do tej osi. Sprawdź czy długości osi się zgadzają i bedzie ok tak się czepiam, bo jak znowu przesadzisz z długością osi to bedzie zła linia łańcucha i łańcuch równolegle do osi roweru bedzie gdzieś na 7 zębatce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 no i doopa:((((( nie pasuje wielowypust jest isis jest wiekszy i niepasuje:(((((( i co teraz????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 nie możliwe. jak już MANE pisał ISIS to ISIS. każdy jest taki sam. Jeśli nie (micro isis) jest to WYRAŹNIE podane. Gdzie to kupowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 no wlasnie tez sie dziwie korbe z allegro to hussefelt trials a suport ten co w tytule i korba pasuje po suporty gigapipe a pod howitzera nie bo jest grubszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Poszukałem troche informacji o tych suportach i okazuję się, że suport howizter pasuje tylko do korb howizter. Nie jest to isis, a jest to system mocowania o nazwie 'howitzer'. Znalazłem taką informację na kilku aukcjach na allegro i w sklepach internetowych. Przykłady opisów: "wkład do korb z oznaczeniem Howitzer" ; "kompatybilny tylko z korbami Truvativ Howitzer". Tak więc matimi, jeśli na aukcji, na której kupiłeś ten suport było napisane, ze jest to isis, to myślę, że powinieneś domagac się zwrotu kasy, lub wymiany suportu na inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 zawiodłem się na firmie myślałem że tylko shimano odwala takie numery z niekompatybilnością sprzętu. A tu TruVativ (faktycznie pod skrzydłami SRAM'a), chyba współtwórca ISIS daje nowe mocowanie .... a ty, MATIMI powinieneś to jak najszybciej wyjaśnić z tym sprzedawcą. Jeśli jest porządny to powinien coś z tym zrobić, ale bywa tak, że jak gość dostanie kase i pozytywa, to możesz mu naskoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shad Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Siema;] Jestem posiadaczem tego zestawu korb, Hussefelt howitzer to nowa technologia truvativ'a. Jszcze nie zalozylem go do roweru ze wzgledu na brak klucza;/ ale jak dorobie to wkrece i powiem co i jak dokladniej. na razie wiem tyle ze korby jak i suport musza byc na system howitzer. Suport ten jest o wiele dluzszy niz zwykle na ISIS ze wzgledu na lozyska zewnetrzne, za to korby sa inaczej wyprofilowane aby ich korpus bardziej nachodzil na suport. Dziwne bo dziwne ale czytalem i slyszalem ze lepszy od zwyklego ISIS'u. Howitzer i GXP Najlżejsze systemy wkładów suportowych stosowane w korbach profesjonalnych. Poprzez zastosowanie dużych łożysk zewnętrznych, otrzymano najmocniejsze i najlżejsze wkłady suportowe. Wkłady zostały zaprojektowane przez najlepszych specjalistów Truvativ’a, aby sprostać wymaganiom profesjonalistów i ekstremalnych sportów Wkłady suportowe Howitzer, GXP i ISIS Drive są o 25% wytrzymalsze niż mocowanie na kwadrat.. do korb truvativa na ISIS rozmiary 68 / 68 E / 73 / 73 E mm 50 mm XR 68 / 68 E / 73 / 73 E mm 50 mm XR Materiał osi: stal CrMo H/T Gwint w osi: M12 Materiał misek: - XR – aluminium, kolor czarny, - TEAM – aluminium CNC, obrabiane maszynowo, kolor szary Dwa, duże łożyska typu cartridge (zamknięte, uszczelniane). Technologia: super wytrzymały wkład suportowy Howitzer. Waga (50 mm): 365 g Zastosowanie: Road, BMX Race, Turystyka http://www.harfa-harryson.com.pl/new/download/truvativ.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 słuchajcie udalo sie:)))))))) imadlo mlotek te sprawy troche wlozonej sily i suport siedzi w korbie. nie wchodzi oczywiscie tak lekko jak suport giga pipe ale troche sie wypocilem i efekt super:) zobaczymy jak sprawdzi sie w u żżytkowaniu:) pozdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 o_O no to ładnie. nie wiem czy sposób na siłe jest dobry ale jak uważasz.jeśli różnica była taka niewielka że dało się wcisnąć to nie rozumiem czemu truvativ robił inny standart ..... dziwne to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shad Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 "na siłe" to nie jest dobry sposob;/ korby moga sie potem zapiekac i isis moze sie uszkodzic;/ ja tam wole po dobroci;] no chyba, ze naprawde sie wkurze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimi Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 wiem ze nie jest to dobry sposób ale skladalem rowerek okolo pół roku i nie mialem juz ochoty czekac na kolejna wymiane korby albo znowu suportu:) nie polecam oczywiscie tej metody nikomu:) zobaczymy jak sie bedzie jeździlo.jesli cos bedzie nie tak na pewno o tym napisze. pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.