siimon Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Chcę szarpnąć się na zrobienie ochraniaczy na buty i może przy okazji stuptuty by się udało. Szycie, suwaki, rzepy idt to nie problem ale nie wiem jaki materiał wybrać, dobrze gdyby był nie przemakalny, lekki i nie drogi. Myślałem o cordurze (czy jak to się tam pisze) np KLIK, tylko czy to nie będzie zbyt sztywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Cordura jest idealna na stuptuty (inny materiał bardzo łatwo przetnie zmrożony śnieg), na ochraniacze na buty poszukałbym czegoś bardziej elastycznego i oddychającego. I miej na uwadze, że zwykłą maszyną do szycia (domową) tego nie zszyjesz, bo to jest twardy i mało elastyczny materiał. Tak samo potrzebne są specjalne nici - zwykłe momentalnie popękają. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kamfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Nici już są a maszyna deje rade, kluczem są odpowiednio ostre igły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 ja bym na Twoim miejscu zagadałbym do Wojtka(taki rudy w okularach ) z firmy Pajak i wytargowałbym z metr lub dwa bieżące z beli laminatu 3L(w sensie trzy warstwy w jednym) Powiedz że chcesz uszyć sobie coś nietypowego. Dlaczego laminat - bo to jest materiał zewnętrzny plus membrana plus podszewka w jednym. Fajnie byłoby by ochraniacze oddychały - no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 No i jak pomysł - upadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Pomysł oczywiście, że nie upadł zrobiłem tylko wykroje (tak się chyba to nazywa) ale pogoda rozpieszcza i nie mobilizuje do spinki w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi