Piotr2000 Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 Witam, Posiadam identyczny rower i ciekawi mnie co to za model. Niestety na ramie nie jest napisane - przynajmniej na mojej. Czy ktoś rozpoznaje jaki to model?
RafalxM Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 malowanie jak PH 10LE na górnej części ukośnej rury może są pozostałości jakiejś naklejki, coś jak:
Piotr2000 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Napisano 8 Stycznia 2015 Na ramie pionowej na pewno jest taka naklejka. Jutro poszukam innych.
RafalxM Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 zatem jest to albo PH 10LE (miały takie malowanie) , albo 103 Carbolite z doklejonymi naklejkami od tego pierwszego (były takie zestawy do naklejania) , albo jakieś inne połączenie. generalnie jeśli szukasz jakiś informacji to bym szukał po tych dwóch modelach
Piotr2000 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Napisano 11 Stycznia 2015 Wybrałem się dzisiaj do garażu i jednak znalazłem naklejkę. Jest to model PH 41 I zrobiłem kilka fotek: Teraz trochę pogoogluje i postaram się go odnowić przed sezonem do stanu oryginalnego.
RafalxM Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 no rzeczywiście identyczny z tym na pierwszym zdjęciu ...
Piotr2000 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Napisano 11 Stycznia 2015 Hehe nie pamiętałem dokładnie jak wygląda ten mój Ale teraz już wszystko jasne:) Rafał rzucisz okiem na stan zębatek? http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/?p=1617395
RafalxM Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 jak dla mnie tylna prawie nieużywana, przednia wygląda na lekko poobcieraną jeździłbym póki nie zacznie łańcuch przeskakiwać ale wcześniej przydałoby się oczyścić kółka prowadzące łańcuch w tylnej przerzutce, no i sam łańcuch
Venec Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Mam takie wrażenie że jakbyś przejechał pastą polerską po korbie to byłaby jak nowa. Nie wydaje mnie się by były tam jakieś wżery na chromie.
Piotr2000 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Napisano 16 Stycznia 2015 Dzisiaj zabrałem się za oczyszczenie wolnobiegu, zębatki przedniej, łańcucha i przerzutki. Wyczyściłem i nasmarowałem łańcuch. Kostki hamulcowe nowe zamontowane.Przy okazji okazało się że trzeba będzie dać koła do centrowania i chyba wymienić suport, bo jak mocniej naciskam na pedały to coś strzela z okolic korby. Pytanie tylko jak dobrać suport do tego roweru żeby dokupić coś na allegro.
Venec Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 Zmierz ośkę (bez gwintów) i kup nowy pakiet/nowy klasyczny suport o tej samej długości. Zmierz długość mufy - włoski ma oba prawe gwinty i 70mm, francuski oba prawe gwinty i 68mm, angielski gwint od strony korby lewy, drugi prawy. Długość może mieć od 68mm do 73 mm (zwykle 68).
RafalxM Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 najpierw sprawdź jaki to typ suportu , czy kwadrat czy na klin , jak zrobisz fotkę ze zbliżeniem mocowania najlepiej lewej strony - ramię korby --- suport to będzie można pewnie coś powiedzieć , na tych fotkach ja nie widzę. podejrzewam że łożyskowane jest to na kulkach , więc pierwsze podejście to rozkręcenie , przesmarowanie i złożenie - może da radę w ten sposób rozwiązać ten problem. zobacz czy nie ma jakiegos luzu na pedałach - może to tam coś strzela, chociaż bym nie podejrzewał , szybciej zaczną skrzypieć , tak sądzę jeśli będzie konieczna wymiana suportu - w sensie elementów wkręcanych ( z jakiekoś powodu) to może się okazać że trafił Ci się standard francuski - prawie pewne skoro to Peżo tak więc uzwojenie gwintu może być inne niż typowe angielskie lub włoskie tutaj na szybko znalazłem podobną produkcję http://www.bikestats.pl/rowery/ostry-Peugeot_3547_681.html suport - IRD QB-55 103 mm , zmierz szerokość rury suportowej , jej średnicę oraz długość ośki , to da Ci jakieś parametry po których będzie można szukać , jeśli będzie konieczność kupowania czegoś. ja bym zaczął jednak na start od samodzielnego serwisu (nie pogub kulek bo są luzem zapewne) i nasmarowania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.