Skocz do zawartości

[Rower] Rower górski mtb

MateuszL9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie kupię rower górski MTB rama od 17 do 19 cali, koła obowiązkowo 26, aluminiowa rama, i regulowane amory. Cena jaką mogę przeznaczyć to 900

Napisano

Kaseta ta te tylne zębatki. Zastąpiła wolnobieg, który wyglądał z zewnątrz niemal identycznie. Podobno jest sztywniejsza i wytrzymalsza. Merida (o ile rozmiar się zgadza) będzie lepszym rozwiązaniem od tych podanych przez kolegę wyżej. 

Napisano

Prawdopodobnie jest. Nie wiem gdzie to przeczytałeś, ale to raczej mało prawdopodobne. Jej trwałość zależy od użytkowania, jeśli kupisz ze dwa łańcuchy i będziesz zakładał raz jeden, raz drugi, to spokojnie przejedziesz na niej z 5000km, z resztą sama kaseta 8 rzędowa nie jest specjalnie droga.

Napisano

Aha, więc chyba kupie Meridke, a i mam pytanie, co do wytrzymałosci ramy, czasem chciałbym sobie skoczyc na jakies hopki/górki w lesie, nie ukrywam też, że czasem jezdze na kole :)

Napisano

Od jazdy na jednym kole rowery się nie rozlatują, jakieś niewielkie hopki też wytrzyma, ale pamiętaj, że to jest jednak rower nieprzeznaczony do takiej jazdy.

Napisano

Panowie mam pytanie, a moze kupic rower "typowo górski" (?) sory bo nie wiem jak to się nazywa ;D do 900 zł kupiłby jakis rowerek amor przód+tył przód regulowwany oczywiscie, bo mieszkam na wsi, a do miasta 6km a jak nie ma co robic w lato to by sie skoczylo, a ten górski rower miałby zapewne miekkie amorki wiec ciezko by sie po asfalcie jechało ;P

Napisano

Zamiast utylizować 900 zł w rower na pełnej amortyzacji, idz do knajpy i to przepij. Efekt bedzie bardziej zadowalający.

Napisano

Ten Rambler jest na kasecie czy wolnobiegu?

Zamawiał może ktoś z tej strony?

Czemu rower kosztuje 900zl, na takich podzespołach jak rock shox?

Napisano

To nie jest najwyższej klasy amor...ja bym brał chyba tego ramblera bo to zawsze nowe i na gwarancji a rowery w tym przedziale cenowym mają dość słabe komponenty wiec jak Ci padnie piasta czy suport top zawsze jest szansa ze Ci zreperuję bike za free:)

Napisano

No tak, masz rację, każdy z podzespołów chyba z czasem mozna wymienic na "lepszy" ? Ale zastanawia mnie ta cena, choć nie powiem rower mnie zaciekawił, ale nie wiem jak to jest z zamawianiem poprzez ten portal. A co do ramy jeszcze jest ona wytrzymała czy średnio? I czy ten rower będzie lepszy od hexagona x2/x3/x5 ?

I nie ma tam znaczka "Gotowe do jazdy" To znaczy ze wsio suport, koła, kierownice, przerzutki itd bd musiał sam składac po przyjsciu paczki?

Napisano

Co do ostatniego pytania to zazwyczaj wysyła się wyregulowane, złożone rowery, ze zdjętą kierownicą. kołem (minimum jednym) i akcesoriami typu błotnik, lampka itp.

Napisano

x5 ma więcej biegów i lepszy napinacz, ale za to gorszy amortyzator. Są jeszcze różne hamulce, mechaniczne tarcze vs v-brake. Ciężko powiedzieć co lepsze, ale dla mnie to drugie.

Napisano

Stronę polecam, sam tam kupiłem Jamis'a Trail x1 za 715 pln :) na zimówkę i jest rewelacja. Jest to dobrze znana firma w Krakowie http://www.mudserwis.com, tz właściciel ten sam.

Sam się zastanawiałem nad tym Rometem ale cena Jamisa była górą. Jak się zarejestrujesz do newslettera przed zakupem to dostaniesz rabat 5% na pierwsze zakupy :)

Co do Hexagonów  to w X5 na 2014 jest v-brake. Zdecydowanie Rambler chyba że znajdziesz Hexagona x6 w tych pieniądzach.

Napisano

@@MateuszL9, Części bardzo dobre, ale ten rower ma już sporo lat i raczej bym się w to nie pakował.

@alagor96,W związku tym jedynie czym haxagon się wybije to tylna piasta z kasetą i manetką prawą. 

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...