verul Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Witam, na poczatki sierpnia pojade w 5 osob (razem ze mna) na mazury by tam jezdzic rowerami. Idea jest taka, ze jedziemy samochodem, 3 rowery na dach. Jedziemy w jakies miejsce rowerumi a 2 osoby samochodem i przygotowuja namioty itd. Oczywiscie bylyby zmiany. Ale... Kupilem nowy rower i bardzo mi sie nie widzi, ze ktokolwiek poza mna bedzie na nim jezdzil. O ile do starego tak nie mialem, to do tego mam podejscie bardzo emocjonalne i ciezko bym zniosl taki fakt Rozwiazaniem jest wziecie 4 rowerow. Wowczas jak bedzie moja kolej jazdy samochodem, to pojade z ta druga osoba i moim rowerem (normalnie wowczas by tylko jedna osoba jezdzila samochodem gdyby byly 4 rowery). Tylko ze 4 rowery na dach nie wejda. Autko to Mitsubishi Carisma. Pytanie wiec brzmi: jak wziac 4 rowery? Macie jakies sprawdzone sposoby? Juz nawet wymoglem to ze bede spal z rowerem w namiocie (jak sie uda to sie do niego przykuje ) zeby nikt go w nocy nie gwizdnal. Jest czego bronic (przed gwizdnieciem i przed oddaniem w cudze lapy do jazdy) bo to tegoroczny XTC... Wiec za wszelkie rady i wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny! Pzdrawiam
Biera Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 no cóż... jeden koleś bierze rower pod pache, wsiada w pociąg i wysiada na mazurach... wiecej pomysłów ja przynajmniej na razie nie mam
verul Napisano 17 Lipca 2006 Autor Napisano 17 Lipca 2006 Mozna nadac rower przez PKP? To by bylo interesujace Mozna prosic o wiecej szczegolow? Jak to wyglada w praktyce?
bixs Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 4 rowery spokojnie jada na dachu --- tylko ustawcie je naprzemian / musz sie minąc korbami/ , mozna jescze założyć bagażnik na hak / o ile taki posiada samochód/ i tam dac 2 pozdrawiam
Świstu Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Możesz mieć bagażnik nie tylko na dachu, ale również na klapie. Zerknij na Allegro
radosuaf Napisano 29 Lipca 2006 Napisano 29 Lipca 2006 Mozna nadac rower przez PKP? To by bylo interesujace Mozna prosic o wiecej szczegolow? Jak to wyglada w praktyce? Można oficjalnie, jak paczkę, albo dać na flaszkę konduktorowi w miejscu startu i odebrać na mecie. Najlepiej wybrać pociąg z wagonem pocztowym, zawsze się gdzieś da rowerek upchnąć .
brackie Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 Jak już masz bagażnik na dach do dokup też na tylnią klapę lub na hak jeśli posiadasz (mam na hak na 2 rowery i bez problemu, a są i na 4 tylko musisz dokupić swiatła bo pewnie będą zasłaniać).
Bizon Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 A może ktoś ma z Was przyczepke ,wtedy problem rozwiązany Jechałem na marton busem a rowery były w przyczepce
brackie Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 Byś musiał mieć typową przyczepkę na rowery, bo przyczepka podskakuje okropmnie podczas jazdy i ma pewniaka, że rowery będą poobijany/porysowane. Dla mnie to zupełnie odpada.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.