Skocz do zawartości

[Wycieczka] Transport rowerow

verul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

na poczatki sierpnia pojade w 5 osob (razem ze mna) na mazury by tam jezdzic rowerami.

Idea jest taka, ze jedziemy samochodem, 3 rowery na dach. Jedziemy w jakies miejsce rowerumi a 2 osoby samochodem i przygotowuja namioty itd. Oczywiscie bylyby zmiany.

Ale... Kupilem nowy rower i bardzo mi sie nie widzi, ze ktokolwiek poza mna bedzie na nim jezdzil. O ile do starego tak nie mialem, to do tego mam podejscie bardzo emocjonalne i ciezko bym zniosl taki fakt :P

Rozwiazaniem jest wziecie 4 rowerow. Wowczas jak bedzie moja kolej jazdy samochodem, to pojade z ta druga osoba i moim rowerem (normalnie wowczas by tylko jedna osoba jezdzila samochodem gdyby byly 4 rowery).

Tylko ze 4 rowery na dach nie wejda. Autko to Mitsubishi Carisma.

Pytanie wiec brzmi: jak wziac 4 rowery? Macie jakies sprawdzone sposoby? Juz nawet wymoglem to ze bede spal z rowerem w namiocie (jak sie uda to sie do niego przykuje :P ) zeby nikt go w nocy nie gwizdnal.

Jest czego bronic (przed gwizdnieciem i przed oddaniem w cudze lapy do jazdy) bo to tegoroczny XTC...

Wiec za wszelkie rady i wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny!

Pzdrawiam

Napisano

no cóż... jeden koleś bierze rower pod pache, wsiada w pociąg i wysiada na mazurach... wiecej pomysłów ja przynajmniej na razie nie mam

Napisano

4 rowery spokojnie jada na dachu --- tylko ustawcie je naprzemian / musz sie minąc korbami/ , mozna jescze założyć bagażnik na hak / o ile taki posiada samochód/ i tam dac 2

pozdrawiam

Napisano

Mozna nadac rower przez PKP? To by bylo interesujace :P Mozna prosic o wiecej szczegolow? Jak to wyglada w praktyce?

Można oficjalnie, jak paczkę, albo dać na flaszkę konduktorowi w miejscu startu i odebrać na mecie. Najlepiej wybrać pociąg z wagonem pocztowym, zawsze się gdzieś da rowerek upchnąć ;).

Napisano

Jak już masz bagażnik na dach do dokup też na tylnią klapę lub na hak jeśli posiadasz (mam na hak na 2 rowery i bez problemu, a są i na 4 tylko musisz dokupić swiatła bo pewnie będą zasłaniać).

Napisano

Byś musiał mieć typową przyczepkę na rowery, bo przyczepka podskakuje okropmnie podczas jazdy i ma pewniaka, że rowery będą poobijany/porysowane. Dla mnie to zupełnie odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...