alex61 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Po zakończeniu sezonu postanowiłem zimę przepracować na siłowni. Zacząłem od lekkiego "treningu obwodowego" 3 razy w tygodniu. Co dwa tygodnie zwiększam obciążenia kiedy maksymalna liczba powtórzeń w serii wyraźnie wzrasta. Niepokoi mnie jeden objaw, który zauważyłem jakoś około przełomu drugiego i trzeciego tygodnia. Kiedy kładę się wieczorem do łóżka i wyciągam się wygodnie na wznak, w kilka minut drętwieje mi lewe udo po zewnętrznej stronie. Rozmawiałem o tym z trenującymi kulturystami, ale nie spotkali się z takim objawem. Nie dolega mi nic w czasie ćwiczeń, ani podczas jazdy na rowerku treningowym, na którym rególarnie kręcę. Może któryś z kolegów cyklistów coś poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
upperhill3 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 prawdopodobnie mozesz miec problemy z miednica cwiczenie na silowni obciazalo dodatkowo Twoj kregoslup i moglo Ci sie wiele rzeczy poprzestawiac wiele dretwien w rekach nogach jest wlasnie od kregoslupa - jeszcze jest mozliwosc niedokrwiennosci konczyc, ale ze jak sam pisales regularnie uprawiasz sport to raczej Ci to nie dolega sam mam rotacyjne skrecenie miednicy i wiem jak niewiele mi trzeba zeby w jeden dzien krecilo mi sie w glowie, po czym na nastepny jest wszystko ok, a na trzeci musze wszystko mi chrupocze miales jakies powazniejsze upadki? upadales na miednice kiedys? jezdzisz albo jezdziles na nartach? polecam Ci zrobienie przeswietlenia miednicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Może to trochę pomoże. http://zapytajlekarza.mp.pl/lista/show.html?id=90435 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aie Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Możliwe że jest to spowodowane nadmiernym gwałtownym wzrostem tkanki mięśniowej uda spowodowanym treningiem na siłowni. Jeśli bierzesz dodatkowo odżywki np: kreatynę/ jabłczan jestem na 100% pewny ze to jest przyczyna drętwienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex61 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Nic nie biorę dodatkowo. Zrobiłem sobie dwa tygodnie wolnego od siłowni, ale nie poprawiło się. Owszem, problem się pogłębia. Lekkie drętwienie odczuwam nawet w dzień. Muszę jednak iść do lekarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.