Skocz do zawartości

[rower] Maxim Highlander 101 - "uszosowienie"

adik97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w temacie planuję "uszosowić" mój stary rower. Jestem jeszcze w posiadaniu roweru MBike Renegade 0,3, który jest moim głównym rowerem. Jeździłem nim bardziej po szosie, ale czasem zjeżdżałem w teren. Maxim jest starszy i służył do jazdy po osiedlu w czasach, kiedy nie patrzyłem na jego stan. Ma do wymiany opony i dętki, oraz łańcuch, przednie zebatki. i tak naszedł mnie pomysł jego uszosowienia.

Oprócz zmian oczywistych (opony, amor na sztywniaka) to mam parę wątpliwości:

- czy mając wcześniej koła 26'' mogę dać większe?

- czy rama tego roweru się nadaje do takiej przeróbki?

Dzięki za każdą odpowiedź :)

Napisano

Ten rower ma zerowy potencjał rozbudowy.

Jak koniecznie chcesz go "uszosowić" to doprowadź go do stanu używalności, opony Kenda Kwest 1.5 i wszystko.

Napisano

Reszta zabiegów nie poprawi jego właściwości szosowych, a niepotrzebnie podniesiesz wartość czegoś, w co nie opłaca się wkładać kasy.

Napisano

Poza wymianą ogumienia na takie przyjazne szosie nie ma sensu robić z tym dalej cokolwiek. Ludzie robią takie rzeczy, wymieniają widelce, korby, nawet próbują zakładać baranki. Skutkiem tego powstają rowery doktora Frankenstein'a, które pożerają budżet, a szosówkami nigdy nie będą.

Napisano

Ma do wymiany opony i dętki, oraz łańcuch, przednie zebatki. i tak naszedł mnie pomysł jego uszosowienia.

Oprócz zmian oczywistych (opony, amor na sztywniaka) to mam parę wątpliwości: - czy mając wcześniej koła 26'' mogę dać większe?

Taniej Ci wyjdzie kupienie tego roweru 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...