adik97 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Witam. Tak jak w temacie planuję "uszosowić" mój stary rower. Jestem jeszcze w posiadaniu roweru MBike Renegade 0,3, który jest moim głównym rowerem. Jeździłem nim bardziej po szosie, ale czasem zjeżdżałem w teren. Maxim jest starszy i służył do jazdy po osiedlu w czasach, kiedy nie patrzyłem na jego stan. Ma do wymiany opony i dętki, oraz łańcuch, przednie zebatki. i tak naszedł mnie pomysł jego uszosowienia. Oprócz zmian oczywistych (opony, amor na sztywniaka) to mam parę wątpliwości: - czy mając wcześniej koła 26'' mogę dać większe? - czy rama tego roweru się nadaje do takiej przeróbki? Dzięki za każdą odpowiedź
MokryxD Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Ten rower ma zerowy potencjał rozbudowy. Jak koniecznie chcesz go "uszosowić" to doprowadź go do stanu używalności, opony Kenda Kwest 1.5 i wszystko.
adik97 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 Nie można by nic więcej zrobić?? Tylko (oprócz doprowadzenia do stanu używalności) wymiana opon?
MokryxD Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Reszta zabiegów nie poprawi jego właściwości szosowych, a niepotrzebnie podniesiesz wartość czegoś, w co nie opłaca się wkładać kasy.
mklos1 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Poza wymianą ogumienia na takie przyjazne szosie nie ma sensu robić z tym dalej cokolwiek. Ludzie robią takie rzeczy, wymieniają widelce, korby, nawet próbują zakładać baranki. Skutkiem tego powstają rowery doktora Frankenstein'a, które pożerają budżet, a szosówkami nigdy nie będą.
adik97 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 Mhm... no trudno. najwyżej po doprowadzeniu do stanu uzywalnosci sprzedam i kupie szose
rodszyld69 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Ma do wymiany opony i dętki, oraz łańcuch, przednie zebatki. i tak naszedł mnie pomysł jego uszosowienia. Oprócz zmian oczywistych (opony, amor na sztywniaka) to mam parę wątpliwości: - czy mając wcześniej koła 26'' mogę dać większe? Taniej Ci wyjdzie kupienie tego roweru
adik97 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 Mhm... no trudno. najwyżej po doprowadzeniu do stanu uzywalnosci sprzedam i kupie szose
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.