MaroMtb Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Witam jakie jest stosowne ciśnienie w oponie przód i tył w dyscyplinie dirt?
provid Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Każdy jeździ na innym, bo ma inne "czucie" roweru. Musisz sam potestować na jakim Tobie się dobrze jeździ.
MaroMtb Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 skakałem na 4,5bar ale nie wiem czy to duże czy jeszcze dopompować troche
ToKKo Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Maro ja u Siebie mam 5 atmosfer i nadal mam wrażenie, że jest lekko niedopompowane. Moja waga to 75 kg więc tragedii nie ma...
MaroMtb Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 czyli jak mam kendy sbe to jak nawale 5atm to sie nic nie stanie? w sensie jak walne za mocno to pęknie mi dętka? bo dobrze jak Ci sie zdaje że masz lekko napompowane bo jak masz sztywniaka to tył zawsze powinien być lekko napompowany w stosunku do przodu żeby na tym powietrzu był amortyzowany i własnie miałem to samo jeździłem na 4,5bar a ważę 73kg i też mi sie zdawało że mam jeszcze mało
Sansei6 Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Skoro juz tak mierzycie te atmosfery itp, to patrzycie na ścianki opon jakie są dopuszczalne zakresy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.