Luk33 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 http://allegro.pl/fischer-bike-team-made-swiss-rama-szosowa-carbon-i4960857661.html Proszę o ocenę uszkodzenia ramy. Więcej zdjęć na aukcji.
tobo Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Bardzo ciężka jak na karbonową. Waga ramy alu, też niezbyt lekkiej. To pęknięcie/wgniecenie jest dosyć mocne. Do lepszej oceny przydałoby się pomacać i pościskać widelec by zobaczyć jak reaguje.
turysta Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Ciężko Ci pomóc. Karbon ma to do siebie, że ewentualne pęknięcia mogą wyjść dopiero po pewnym czasie.
rzezniol Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Szukasz okazji ... Jak dla mnie okazja "śmierdzi" ... Sprzedający twierdzi ze pękniecie to nic takiego i na nim jeździł ... to ja pytam dlaczego ten set kosztuje 1/3 przeciętnego używanego sprawnego zestawu aktualnie dostępnego na allegro. Nie wiem jak np Luxtech podchodzi do "obcych" pytań ale profilaktycznie postarałbym się uzyskać od nich i im podobnych firm informacji czy ktoś tego nie starał się u nich wycenić. Pozdrawiam
Darek14 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 "Profilaktycznie" to najlepiej wogóle nie interesować się tego typu "okazjami".
mklos1 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Trafienie jest dość mocne. Ja bym nie kupił tego, bez względu na to jakiej marki jest i jak w rzeczywistości pracuje/wygląda. Moim zdaniem zbyt poważnie to wygląda by ryzykować ponad 800 PLN.
Luk33 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 Nie spodziewałem się innych komentarzy, ale, że z uszkodzeniami carbonu nie mam praktycznie w ogóle styczności, wolałem zapytać i się upewnić. Pomijając wysoką wagę ramy (po naprawie to już w ogóle) to sama w sobie jest ładna i tania. Dla pewności zapytam w Luxtech, czy mieli z tym styczność.
elton29 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Wiesz naprawy takich uszkodzeń się robi ale weź to potem sprzedaj... dołożysz dwie, trzy stówy i kupisz dobry set alu z widłem Carbonowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.