Skocz do zawartości

[rama] uszkodzony carbon do oceny

Luk33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo ciężka jak na karbonową. Waga ramy alu, też niezbyt lekkiej.

To pęknięcie/wgniecenie jest dosyć mocne. Do lepszej oceny przydałoby się pomacać i pościskać widelec by zobaczyć jak reaguje.

Napisano

Szukasz okazji ...

Jak dla mnie okazja "śmierdzi" ... 

Sprzedający twierdzi ze pękniecie to nic takiego i na nim jeździł ... to ja pytam dlaczego ten set kosztuje 1/3 przeciętnego używanego sprawnego zestawu aktualnie dostępnego na allegro.

Nie wiem jak np Luxtech podchodzi do "obcych" pytań ale profilaktycznie postarałbym się uzyskać od nich i im podobnych firm informacji czy ktoś tego nie starał się u nich wycenić.

Pozdrawiam 

Napisano

Trafienie jest dość mocne. Ja bym nie kupił tego, bez względu na to jakiej marki jest i jak w rzeczywistości pracuje/wygląda. Moim zdaniem zbyt poważnie to wygląda by ryzykować ponad 800 PLN.

Napisano

Nie spodziewałem się innych komentarzy, ale, że z uszkodzeniami carbonu nie mam praktycznie w ogóle styczności, wolałem zapytać i się upewnić.

Pomijając wysoką wagę ramy (po naprawie to już w ogóle) to sama w sobie jest ładna i tania. Dla pewności zapytam w Luxtech, czy mieli z tym styczność.

Napisano

Wiesz naprawy takich uszkodzeń się robi ale weź to potem sprzedaj... dołożysz dwie, trzy stówy i kupisz dobry set alu z widłem Carbonowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...